Vihjeet

75-vihje: Elian Web tulee muualtakin kuin keulasta

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Jorma Kontion ohjastama Elian Web tavoittelee Suomen mestaruutta.

Lauantaina ravataan Vermossa 4-vuotiaiden lämminveristen päälähtö Suuri Suomalainen Derby, jonka voittamisesta haaveilee jokainen varsanomistaja. Huippupäivää ryydittävät lämminveristen Suomen mestaruus ja suomenhevosten Tähtisprintteri.

Derby hakee tasaisuudessaan ja jännittävyydessään vertaistaan. Ikäluokan valtikkaa Graceful Swampilta ja Lewis Alelta kärkkyvät nälkäiset karsintavoittajat Peanuts, Tattoo Avenger, Knows Best ja Bosses Lady.

Jo alkuerissä nähtiin vallankumouksen enteitä. Jukka Torvinen ajoi Peanutsilla ennakkoluulottomasti keulasta, vaikka vierelle Lewis Ale vyöryikin. Kun taktiikka toimi karsinnassa täydellisesti, on oletettavaa, että Torvinen pyrkii finaalissakin johtoon.Suomen mestaruus on yksi kotimaisen ravivuoden upeimmista lähdöistä. Next Direction oli onnekas lähtöratabingossa, ja Iikka Nurmonen päässee karauttamaan salama-avaajalla keulaan.

Haastajat ovat piinkovia. Elian Web polkaisi Bergsåkerin rataennätyksen 09,9, vaikka joutuikin johtopaikan eteen puskemaan hartiavoimin töitä. Kaikki ei ollut edes pelissä.

”Korvat jäivät kiinni ja vetolaput vetämättä. Lisäksi ruuna juoksi perässään tavalliset kärryt ja kengät jalassaan”, kertoo valmentaja Katja Melkko.

Lauantaina lähtöpaikka Next Directionin kupeella on haastava. Keulaan tuskin on asiaa.

”Elian Web tulee muualtakin, kuten on monesti nähty. Tietenkin takaa ollaan toisten armoilla.”

Tähtisprintteri on pelimielessä ”kolikon heittoa”. Välähdys on kruuna-tai-klaava -hevonen, joka todennäköisesti joko laukkaa tai voittaa. Sisärata ei helpota ravilla taipaleelle selviämistä.

Vihjerivin yksinäinen kannatinpalkki on toisen kohteen Better Boss. Ruuna starttaa pitkästä aikaa tasoitusajossa, mutta nouseva nimi klaarannee volttilähdön kiemurat. Ykkösradalta Better Bossilla on loistavat mahdollisuudet paimentaa porukkaa alusta loppuun.Lähtö 1: 1,2,8,9 (6,7)

Lähtö 2: 1 Better Boss (7,8)

Lähtö 3: 3,2,4,9 (1,6)

Lähtö 4: 1,7 (2,5)

Lähtö 5: 4,5,3,1 (2,8)

Lähtö 6: 6,1,2,4,5,3 (7,8)

Lähtö 7: 6,4 (9,11)

1536 riviä x 0,05 euroa = 76,80 euroaToto75, lähtö 1: Vaikka Polara ruunaruhtinaan tittelin nimiinsä ottikin, on oreja vastaan venymistä.Toto75, lähtö 2: Vakaavireinen Better Boss kykenee johtamaan alusta loppuun.Toto75, lähtö 5: Vaikka vastus jäätävää luokkaa onkin, pystyy Top of the World Suomen mestariksi.Aiheeseen liittyvät artikkelit

Starzinner vaihtoi valmentajaa – uusi osoite Ruotsissa

Esa Pehkonen osti 11-aikaisen Kolgjineiltä - Melkolle myös Frozen Queenin siskot

Uutisviikko minuutissa: Tervetuloa Finlandia-ajoon, Elian Web!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video