Vihjeet

Ruotsissa huippuvaikeaa – avainhevoset Liljendahllta

Jägersrossa lämmitellään sunnuntaisten derbyfinaalien alla erityisen kimurantti T75-kierros.

Kun seinävarmoja ei löydy ja seitsemän kohteen pelissä varmoja kuitenkin tarvitaan, nousevat hyvinkin tavallisten varmaehdokkaiden peliprosentit usein kohtuuttoman korkeiksi. Niitä kelpaa varmistella, jos löytää ideavarmoja tilalle.

Kaksikin ehdokasta tulee Reijo Liljendahlin tallista: kultadivisioonan suosikki Policy Of Truth ja hopeadivisioonan Exclamation Mark.

Viime sunnuntain Charlottenlundin kierroksen jäljiltä täysosumille on jaossa (ruotsalaisittain) pieni jackpot-lisä: 372 556 euroa.

Anu Leppänen4 Ike Schermerin (Toto75-7) voittoputki katkesi viimeksi derbykarsinnoissa sen laskettua Staro McMillanin eteensä ja tämän pullattua itsensä väsyksiin. Toki Ike Schermerkään ei valtavasti rynnännyt päätössatasella tilaa saatuaan, mutta nyt vastus on taas rahasarjatasoa ja 12-vauhtien pitäisi riittää keulasta pitkälle. 1 Spartak Face voitti mailin viimeksi 2. sisältä open stretchin kautta ja toissa kerralla keulasta, mutta täydellä matkalla sillä tuskin halutaan vastata suursuosikille. Tämän ykköshaastaja onkin viimeksi jäätävältä keulassa näyttänyt 3 Get Ready On Tour.

Anu Leppänen3 Exclamation Mark (Toto75-5) on noussut huippukuntoon. Kolmesta viime startistaan se on kirinyt kahdesti täydellä matkalla takaa kakkoseksi – viimeksi kaukana hirmuisen Global Undecidedin takana – ja voittanut yhden mailin keulasta, joten hyvältä paikalta lyhyellä matkalla taktiikka lienee nopealla avaajalla selvä: keulaan. Suosikki 4 Norton Commander kiri viimeksi Jubileumspokalissa Pohjolan parhaita 5-vuotiaita vastaan pussista päästyään nappijuoksun jälkeen hyvin kolmanneksi, mutta nauttii nyt maililla liian suurta kannatusta.

Anu Leppänen4 Staro Leonard (Toto75-1) laukkasi  viimeksi 1. kaarteessa lehtikommenttien mukaan koska ei saanut pitoa radasta ja jäi paljon. Se oli vielä viimeisellä takasuoralla kaukana kärjestä, mutta kiri vahvasti Exclamation Markin tuntumaan neljänneksi. 700 metrin kiri 4. ulkoa oli jo edelliskerralla Mantorpissa hieno, ja vain maali pelasti voittajan. Jos Staro Leonard selvittää voltin nelosradan, se pistää suosikit tiukoille. Niistä 6 Royal Navy Neo oli viimeksi syystä tai toisesta kehno, 1 Night Brodde näytti olevan jo pienissä seuraamisvaikeuksissa laukatessaan derbykarsinnassa 700 jäljellä ja 7 Adde S.H. joutuu juoksemaan volttilähdön normijenkkien sijasta tavallisilla kärryillä.

12-paikalta ei mailia usein voiteta, mutta 12 Dali Pagadi (Toto75-2) saattaa sen tehdäkin. Se laukkasi viimeksi pieneen kiinniottoon derbykarsinnassa, mutta näytti hyvältä ja kulki lehtikommenttien mukaan sen jälkeen kierroksen 10-vauhtia. Voitot tulivat helpommista lähdöistä, mutta kunto on nousussa ja vastus 75-lähdöksi kesy. Lisäksi kuski vahvistuu Erik Adielssoniksi. Suosikki 4 Upoload olisi voinut seurata viimeksi suosikeita derbykarsinnassa vähän paremminkin eikä ole välttämättä mailin hevonen. 5 Zlatan Knick on, mutta viime 75-lähdössä se jätti itsestään tosi vaisun kuvan ja viimeksi Halmstadissakin voittoa tarjottiin.

Maili ja lähtöpaikka eivät mairittele 11 Baron Giftiäkään (Toto75-3), mutta kunto on rautaa ja tehtävä muuten sopiva. Viimeksi Åbyssä kuolemanpaikalta ori oli ehkä parempi kuin koskaan! Vastustajista 6 Policy Of Truth on löytänyt niin ikään huippukunnon, mutta maili ei ole välttämättä senkään mielimatka ja paikka on vähän ulkoa. 3 Disco Volanten kyvyt tunnetaan, mutta kesän starteissaan se ei ole vakuuttanut.

1 Evoque (Toto75-4) ei ole vielä koskaan voittanut, mutta se päivä lähenee. Viimeksi Tammaderbyn karsinnassa Evoque kiri tilaa 4. sisältä saatuaan asiallisesti sisärataa ja jopa saavutti hieman voittaja Conrad’s Rödluvaa – tosin selvästi tämän takana. Edelliskerralla Evoque joutui juoksemaan avauskierroksen toista rataa ilman vetoapua. Se lähtee lujaa, ja nyt saattaa olla keulajuoksun vuoro. Keulasta voisi yllättää myös 6 Digital Class, joka ei ole juossut keulassa vielä koskaan. Taulu ei tee sille lainkaan oikeutta; viimeksi se jäi Staro Miamin voittamassa Tammaderbyn karsinnassa kaikki tallella pussiin juostuaan 3. sisällä. Hyvä oli omassa Tammaderbyn karsinnassaan myös 10 Au Pair Girl.

Anu Leppänen4, 7, 6, 1, 8, 3 (11,2)

12, 4, 5, 9 (3,9)

11, 6, 1, 3 (10,7)

1, 6, 10 (3,11)

3 Exclamation Mark (4,6)

13, 6, 11, 10, 15, 5 (7,8)

4 Ike Schermer (3,1)

1728 riviä - 86,40 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Melkon Love No Pain kestää sisäradankin 75-pankkina

Pottia puskee Ruotsinmaaltakin

Axevallan jackpotvihjeet Mikko Ahon kommenteilla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video