Vihjeet

Suomenhevoset 64-varmoina

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Harri Kotilaisen ohjastama Liisan Tulilintu voitti Killerillä pahan laukan jälkeenkin.

Vermon keskiviikkokierrokset voidaan jakaa kahteen kategoriaan, sillä joka neljäs tai joka viides kerta erottuu pelillisesti oikein selvästi. Edellisillä viikoilla jakamatta jääneet rahat lisätään aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona ylimmän voittoluokan jakosummaan, ja tällä kertaa tuo ekstrapotti on noin 107000 euroa.

Vihje on rakennettu niin, että osuman todennäköisyys olisi mahdollisimman korkea. Isompiin yllätyksiin ei varauduta, eikä alavoittojen varaan kannata siten laskea mitään.

Varmaksi kelpaa kylmäveristen Tammatähden suosikki Liisan Tulilintu. Se epäonnistui Vieskerin Virvan viemässä kuningatarkilpailussa, mutta palasi voittokantaan heti seuraavassa startissaan kolme viikkoa myöhemmin. Jyväskylän esitys ei jättänyt ketään kylmäksi, sillä Harri Kotilaisen suojatti kukisti kilpasiskot pahasta laukasta huolimatta.
Edellisessä volttilähdössään Liisan Tulilintu kulki koko matkan ravia ja erkani kovalla tuloksella ylivoimavoittoon. Lähtöpaikka on nyt sama, eikä laukkariski nouse samalle tasolle kuin ryhmälähdöissä.

Kierroksen aloittava rodun toinen lähtö on 75-divisioonien uuden nimeämistavan myötä 1-divisioonan karsinta. Kahdeksan kilpailijan ryhmä tuntuu vahvasti kahden kerroksen väeltä, jossa puolella osallistujista on saumaa voittoon.
Joriini kukisti Lissun Eerikin edellisessä kohtaamisessa Tampereella. Tuolloin takarivistä lähtenyt A.T. Veeti pääsee nyt liikkeelle kummankin sisäpuolelta, mikä voi kääntää voimasuhteet sen eduksi.
Kesällä kaksi mailin kisaa kovilla ajoilla voittanut Kujanpään Jyräys väsähti Mikkelissä totaalisesti. Juoksusta tuli vaikea, mutta se ei ollut ratkaiseva tekijä.

"Startin jälkeen näki jo, että palkeet kävi eri tavalla takana", Heikki Pyykkö kertoi. "Jotain hengitysongelmia oli, ja sunnuntain sekä maanantainkin se oli aika korkeassa kuumeessa. Sitten käytettiin se klinikalla. Verikokeet oli ok, mutta nielunäytteessä oli tulehdus, ja siihen se sai lääkekuurin."
Kujanpään Jyräys tuntuu Pyykön mukaan taas hyvältä, mutta paussin takia hän on odotusten suhteen varovainen.

"Jos on puolenvälin paikkeilla, niin hyvin on mennyt", hän arvioi. "Se lähtee reippaasti ja voi päästä keulaan, mutta tässä on ainakin kolme hyvää hevosta ja voisi hyvin antaa selkäjuoksunkin, vaikka se ei ole sillä niin hyvä. Ville (Tonttila) tekee ratkaisun sen mukaan, miltä hevonen tuntuu."

T64-vihjeet:

Lähtö 1: 5 A.T. Veeti, 8 Lissun Eerikki, 7 Joriini, 2 Kujanpään Jyräys (3, 6)
Lähtö 2: 5 Shotproof, 3 Donato E., 7 Starzinner (4, 2)
Lähtö 3: 6 Roseland, 11 Smiley Match, 4 Quattro Point, 8 Brazen Leonore (5, 3)
Lähtö 4: 5 Pearl On Stage, 7 Je Suis Justine, 12 An-Valpuri (6, 13)
Lähtö 5: 6 Liisan Tulilintu (3, 8)
Lähtö 6: 2 Diesel Degato, 5 Sultan Journey, 9 Surprise Rose (6, 8)

4 x 3 x 4 x 3 x 1 x 3 = 432 riviä = 43,20 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti

Tuttu varma 64-pelin päätöskohteeseen - Mika Taittoselta hyvät vinkit

Iikka Nurmosella monta avainhevosta 64-lähdöissä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video