Vihjeet

Kavioliigan ensi-ilta ja Oulu Express-finaalit helminä 75-kierroksella

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Tähen Toivomus on huilannut kilparadoilta Lahdessa voittamansa ravikuninkuuden jälkeen. Oulussa ori on vankka ennakkosuosikki ja MT Ravinetin vihjerivin varma.

Äimäraution Toto75-riviin sisältyy neljä suurkisaa. Varsat kamppailevat vuodesta 1981 asti ajettujen Oulu Expressien voitoista. Isokenkäiset ravurit taistelevat puolestaan Kavioliiga-uutuuden ensimmäisten osalähtöjen parhaista paloista.

Suomenhevosten Oulu Expressin suuri yksinäinen on Parvelan Retu. Megalupaus on voittanut yksitoista kertaa peräkkäin, eikä kultaketjulle näy päätöstä Äimärautiollakaan.

Lämminveristen Oulu Express on sen sijaan huipputasainen. Täpärä suosikki on Tapparan Raviliiga-varsa Marschall Match, joka pääsee kiihdyttämään ykkösradalta. Mukana on myös Raviliiga Oulun Kärppien ylpeys Mercedes Match, mutta lahjakas tamma on ”kaukalon laitaan ahdistettuna”, sillä lähtöpaikka on ankea.

Suomenhevosten Kavioliiga-avauksessa näyttänee ravikuningas Tähen Toivomus alamaisilleen kaapin paikan.

Lämminveristen puolella kolmessa Suomen startissaan kolme näyttävää voittoa ottanut ja kaksi rataennätystä murskannut Sobel Conway on kuuma suosikki, mutta haastava lähtöpaikka aiheuttaa varmistuspaineen. Porissa Sobel Conway pamautti hirmuisen 07,5-vauhtisen 600 metrin kirin ja sivusi absoluuttista SE:tä 09,7.

”Olen innoissani tästä hevosesta. Paikka on tietenkin paha, mutta takariviin on totuttu tämän hevosen kanssa. Onneksi Oulussa riittää nykyään suoraa, niin ehtii takaakin”, viittaa osaomistaja Kari Lähdekorpi Äimäraution entistä pidempään maalisuoraan.

Kavioliigassa suomalainen suurhevosenomistaja näkee potentiaalia.

”Se, miten media lähtee hommaan mukaan, ratkaisee paljon. Ainakin talven avoimia lähtöjä Kavioliiga tulee piristämään.”

Suomenhevosvarmojen Parvelan Retu ja Tähen Toivomus rinnalle ponnistaa kolmanneksi kannatinpalkiksi Suomessa erinomaisesti esiintynyt Batman Godiva. Kati Lindsbergin treenattava täräyttänee keulaan, ja vastustajilla ovat sen jälkeen konstit kortilla.Lähtö 1: 4,3,9,1,8 (11,2)

Lähtö 2: 13,7,1,3,2,6,9,8 (14,10)

Lähtö 3: 3 Batman Godiva (6,7)

Lähtö 4: 8 Parvelan Retu (1,3)

Lähtö 5: 1,2,6,5,3,10,11,4,9,12 (8)

Lähtö 6: 7 Tähen Toivomus (6,1)

Lähtö 7: 12,2,9,5 (11,10)

1600 riviä x 0,05 euroa = 80 euroa

Toto75, lähtö 3: Griminal Jackin kunto on tapissaan, mutta lähtöpaikka vetää mielen matalaksi.Toto75, lähtö 4: Superlahjakkuus Parvelan Retu on voittanut yksitoista kertaa putkeen, eikä tappio häämötä nytkään.Toto75, lähtö 5: Samurai Comerylla jäi karsinnassa jossiteltavaa. Vauhtia ja voimaa on voittoon asti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Kovat panokset Mikkelin Kavioliigassa

Päivän ravit: kansainvälistä Kavioliigaa Oulussa ja suomalaishevosia Mantorpin 75:ssä

Next Directionin talvi mennyt hienosti - aloittanee Teivosta maaliskuussa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video