Vihjeet

64-varma Willow Pride onnekkain arvonnassa

Antti Savolainen
Willow Pride starttaa tällä kertaa ykkösradalta Ari Moilanen rattaillaan.

Kolmantena kohteena ajettava lämminveristen Tammatähti tarjoaa parhaan varmaehdokkaan Vermon keskiviikkokierrokselle. Ykkösnumerolla täyden matkan ryhmäajoon kiihdyttävä Willow Pride pystyy viime aikojen suoritustasollaan hallitsemaan tapahtumia startista maaliin.

Uransa alusta asti ikäluokkalähtöjä kolunnut 5-vuotias Willow Pride on voittanut viisi suurkilpailua, joista kaksi tänä kesänä. Se tuntuisi saaneen lisää kovuutta, eikä otteissa ole näkynyt enää ailahtelevuutta.

Willow Pride jäi Suomen mestaruudesssa viimeiseksi, mutta takarivin uloimmalta paikalta aloittanut tamma kiersi koko matkan toista ja kolmatta rataa pitkin ja marginaalit olivat pieniä. Willow Pride tuli juosten maaliin tiiviin pääryhmän mukana.

Kasvattajakruunussa tuli tappio Club Nord Elitille, joka hyödynsi tuolloin sisäradan lähtöpaikkansa. Tällä kertaa asetelma on Willow Priden puolella.

Muutamaan kohteeseen täytyy laittaa reilusti merkkejä, ja sen vuoksi vihjeeseen on otettava toinen tukipilari. Valinta kohdistuu päätöskohteessa kilpailevaan Cantona Americaan, joka on tauon jälkeen juossut kahdesti ja alkaa olla jälleen huippukunnossa. Se on monipuolinen kilpailija ja tulee juoksusta riippumatta vahvasti loppuun asti.

Muita vaihtoehtoja varmoiksi ovat ainakin Leon Coger ja Stonecapes Seth, jotka pääsevät liikkeelle parhaiden vastustajiensa sisäpuolelta.

Kierroksen kylmäverikohde ajetaan heti kärkeen. Turussa vakuuttanut Uljas Suomalainen olisi pidemmällä matkalla suuri suosikki, mutta lähdössä on sitä nopeampia vastustajia, jotka eivät anna mitään ilmaiseksi.

Viriori on todennäköinen keulahevonen. Se piti kesällä kahden kuukauden tauon ja haki kilpailutuntumaa sen jälkeen paikallisraveista.

"Oli kiireinen heinäntekoaika, eikä ehditty raveihin", Tero Ahovuori taustoittaa. "Viriori sai olla kovilla helteillä helpommalla, mutta sitä on kyllä liikuteltu ja treenattu niin, että Vermoon lähdetään ihan hyvillä mietteillä. Se ei ole kaukana ennätysvauhdistaan, ja keulasta mielellään ajetaan, kun se on siitä parhaiten mennyt."

Maalipaalu on siirretty Vermossa 20 metriä lähemmäs tallikaarretta. Se kasvattaa loppusuoran pituutta, ja mittaa on lisätty saman verran myös kilpailumatkoihin. Ryhmälähdöissä kiihdytykset ja lähtöpaikat yleensäkin pysyvät siten entisellään.Lähtö 1: 8 Uljas Suomalainen, 1 Viriori, 5 Pauhis, 7 Waru (3, 4)

Lähtö 2: 1 Leon Coger, 2 Ulk Delle Selve, 9 Sunbeam (3, 4)

Lähtö 3: 1 Willow Pride (5, 3)

Lähtö 4: 12 Cacshot, 8 War Paint, 4 Tiger Dillon, 16 Borgmester, 9 Dark Defender, 14 Rene Conductor, 6 Granite (5, 10)

Lähtö 5: 2 Stonecapes Seth, 4 Callela Lincoln, 7 Joseph Boko, 10 Silenos Clearsky, 9 Combatant Motion, 3 Salty Dog (6, 11)

Lähtö 6: 11 Cantona America (2, 8)

4 x 3 x 1 x 7 x 6 x 1 = 504 riviä = 50,40 euroa

Ari Moilanen on juhlinut aiermminkin Viriorin kanssa Vermossa. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti

Tuttu varma 64-pelin päätöskohteeseen - Mika Taittoselta hyvät vinkit

Iikka Nurmosella monta avainhevosta 64-lähdöissä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video