Vihjeet

Varmoista varaa valita

Kuva: Anu Leppänen
Karsintansa ylivoimaisesti voittanut Tähtiheili on suomenhevosten Villinmiehen Tammakilpailun suursuosikki.

Lappeenrannan kauden päätapahtuma tarjoaa varmoja moneen makuun. Ravinetin vihjesysteemissä luotetaan suomenhevosiin.T76-1: 5 Välähdys on voittanut kuninkuuskisan jälkeen kahdesti keulapaikalta ja on taas tosi liki voittoa. PM-kisassa vastustaja näytti heittävän tosissaan haastetta, mutta tämän laukattua Välähdys piti hallittuun voittoon. Nyt tehtävä on paljon helpompi kuin viime starteissa, ja Ville Korjus ajaa varmasti suoraan voltista eteenpäin. Välähdyksen selän luulisi kelpaavan tässä porukassa kenelle tahansa, vaikka joku sattuisikin pystymään vastaamaan suosikille.

Paalun tammat ovat kovimpia haastajia. 1 Saaga S ei Turussa pysynyt ratkaisumetreillä kovimpien matkassa. Nyt se saa hyvän juoksun, vaikka tuskin pystyy alussa nappaamaan keuloja. 2 Carmela ja 3 Virin Camilla kilpailevat myös hyvässä vireessä.

Juoksunkulku: Virin Camilla menee alussa johtoon. Välähdys etenee ensimmäisessä kaarteessa johtopaikalle.

Ranking: A: 5 B: 1, 3, 2, 7, 8, 4, 6, 9T76-2: Hopeadivarissa mennään ensi metrit lujaa, kun 4 Stricker ja 5 Wheelie Awake havittelevat johtopaikkaa. Stricker juoksi viimeksi kultadivisioonan finaalissa, missä se tuli sisäratajuoksun jälkeen hyvin loppua ja oli viides. Antti Teivainen pyrkinee hyödyntämään hyvän lähtöpaikan ja tavoittelee keuloja.

Wheelie Awake juoksi samoissa finaaleissa pronssidivarissa, jota se johti kalkkiviivoille asti. Vastus kovenee merkittävästi, mutta Wheelie Awake on perushevosia.

7 Zigge Silvio on nyt turhan pienellä pelikannatuksella. Turussa ori laukkasi lähtöön, mutta Bergsåkerissa se oli sijoitustaan parempi. Tuolloin Zigge Silvio juoksi kuudennessa ulkona, mistä se kiersi viimeisen kaarteen kolmatta rataa ja oli täysin vailla mahdollisuuksia kärkisijoihin. Zigge Silviolla on näyttöjä ja rutiinia tätä kovemmistakin tehtävistä.

Yllättäjäosastolta maistuu etenkin 3 Frosty Vice, joka juoksee taas ilman kenkiä. Toissa startissaan Vermossa se näytti avojaloin mainiolta ja tuli maaliin hyvävoimaisen oloisena saatuaan kiritilaa vasta viime metreillä. Nyt sille lienee tarjolla juoksu kärjen tuntumassa.

Juoksunkulku: Stricker saa napattua johtopaikan ja saa Wheelie Awaken rinnalleen. Matkavauhti ei mene kävelyksi.

Ranking: A: 4, 5, 7 B: 9, 10, 3, 12, 2, 8, 1, 6T76-3: Kaksi hevosta erottuu muusta ryhmästä tähtidivarissa. Etu on 3 Ekosanilla, joka on kilpaillut säännöllisesti ja mennyt mainiosti. Vaikka sarjat kovenevat, Ekosan on tehnyt niin vahvaa jälkeä, että sen on syytä olettaa myös tässä divisioonassa. Oulussa Ekosan voitti keulasta saatuaan rauhoittaa tahtia toisella puolikkaalla, ja Terho Rautiainen pyrkii sillä nytkin johtoon.

Toinen kova on 5 Lissun Eerikki. Se on ominaisuuksiltaan tyystin erilainen kuin Ekosan, sillä Lissun Eerikki on äärimmäisen epävarma, mutta samalla todella jaksava, eikä pätkänopeus toistaiseksi kuulu sen parhaisiin ominaisuuksiin. Lissun Eerikki tulee kahden kuukauen kilpailutauolta, mutta Pekka Luukkosella on tapana tuoda suojattinsa hyvin valmisteltuina starttiin. Jos Lissun Eerikki pääsee johtavan rinnalle, keulahevosen tehtävä ei ole kadehdittava.

10 Pauhis on myös uudessa divisioonassa. Se on ollut kaiken aikaa vahva, mutta saa usein raskaita reissuja. 6 Hissun Aarre voitti kunkkarisunnuntaina keulasta ja yrittänee nyt palan matkaa eteenpäin. 1 Kervis on mainiossa iskussa: Oulun finaaleissa se juoksi avoimessa ryhmässä, eikä edes päässyt käyttämään kaikkia voimiaan.

7 Kukan Tutu on laukannut kaikissa viime starteissaan, mutta olisi ehjällä juoksulla vaarallinen. Keskiviikkona Vermossa se laukkasi ahtaassa paikassa.

Juoksunkulku: Ulkoakin ladataan, mutta Ekosan saa keulapaikan. Lissun Eerikki lähtee ravia kulkiessaan jumputtamaan kohti paikkaa keulahevosen rinnalla.

Ranking: A: 3, 5 B: 10, 6, 1, 9, 7, 11, 12T76-4: 2 Tähtiheili on suomenhevosten Villinmiehen Tammakilpailun selvä suosikki. Valmentaja Dimitri Hedman oletti karsinnan jälkeen suojattinsa parantavan vielä finaaliin, ja jos niin käy, muut ovat helisemässä. Tähtiheili on ollut varsin varma kilpailija, ja se voittaa kisan useammin kuin kerran kahdesta.

1 Vektoria on nopeudellaan ykköshaastaja. Nyt se saanee asemat Tähtiheilin takaa ja pystyy kehittämään hyvän spurtin. Suosikki tuntuu silti hankalalta kukistettavalta. 5 Annin Vappu on kapasiteetiltaan kisan kovimpia, mutta ei meinannut saada karsinnassa vauhtia päälle. 4 Ariitta hävisi viimeksi selvästi Tähtiheilille, mutta on mahdollinen totohevonen. 9 Varsova ja 3 Kuunvalon Siru kamppailivat karsinnassaan tiukasti keskenään.

Juoksunkulku: Tähtiheili avaa johtoon ja saa Vektorian taakseen. Jos vauhti menee hölkäksi, Varsova edennee kuolemanpaikalle.

Ranking: A: 2 B: 1, 5, 4, 9, 3, 10, 6, 11, 12T76-5: Lämminveristen Villinmiehen Tammakilpailussa 1 BWT Burnin Alive havittelee koko matkan johtoa ja voi onnistuakin siinä. Karsinnassa Tuomas Korvenoja ajoi takarivistä startanneen suojattinsa ajoissa kuolemanpaikalle ja varmaan voittoon. Derbyssä BWT Burnin Alive oli parhaana tammana neljäs.

5 Free Me on haastajajoukon mielenkiintoisin rasti. Se on juossut pitkän taukonsa jälkeen tällä kaudella vasta kolmesti ja tehnyt nousujohteisia suorituksia. Pekka Korven suojatti osoitti viime kaudella olevansa ikäluokan tammojen ehdotonta kärkikaartia.

9 Juliet Ale kiri karsinnassaan komeasti voittoon. Jos alussa ajetaan ylivauhteja, Petri Puron valmennettava rokottaa varmasti. Seuraavia rasteja ovat 2 Minto's Daisy Star, 3 Golda Paris, 6 Gisele de Veluwe ja 12 Merit.

Juoksunkulku: BWT Burnin Alive pystynee puolustamaan keulapaikan, vaikka eturivissä on useampi kova avaaja.

Ranking A: 1 B: 5, 9, 2, 3, 6, 12, 4, 10T76-6: 1 Top Of The World on Suomessa opittu tuntemaan kovista loppukireistään, mutta nyt ruuna saa esitellä vauhtiaan heti alussa. Ruotsissa Top Of The World otti valtaosan voitoistaan keulasta, ja kun asemat ovat nyt mainiot, Hannu Torvinen havittelee koko matkan johtoa.

Suosikki erottuu, mutta systeemissä se varmistetaan useammalla rastilla. 7 Regent Zet ei ollut Oulussa parhaimmillaan, mutta pystyy haastamaan kaikki nopeudellaan sekä alussa että lopussa. 9 Bret Boko oli samassa kisassa mukana välispurtissa eikä jaksanut täysillä perille. Nyt se tähtää Top Of The Worldin kantaan ja voi saada makoisan juoksun. 6 Express Duo esiintyi Oulussa edukseen ja voittaakin taas kohta jossakin. 2 Ranch Kelly oli viimeksi johtavan rinnalta hyvä kakkonen, kun 8 Yahuu Hoss kiri voittoon. 5 Bosses Lily jäi tuossa kisassa pussiin. 3 Jontte Boy ei ole ollut loistavimmillaan, mutta luokaltaan ori on parhaita.

Juoksunkulku: Top Of The World saa alussa haasteen ulkopuoleltaan, mutta pystynee pitämään keulat.

Ranking: A: 1 B: 7, 9, 6, 2, 5, 3, 10T76-7: Pronssidivari on rivin kinkkisin kohde. 1 Klena Vito voitti Vermossa ylivauhtisen kisan takarivistä. Nyt ruuna on ykkösraiteella, jolta Jukka Torvinen pyrkii mahdollisimman kovaa matkaan. Klena Vito voi pitää keulat, vaikka ulkopuolellakin on kovia avaajia.

3 Bertuccio on hyvässä vireessä. Jokimaalla se oli kakkonen kuolemanpaikalta, ja sama juoksupaikka on nytkin uhkana. 9 Gisela Luxi jäi Turussa johtavan taakse pussiin. Jos luukku aukeaa sisäradalta sopivasti, Gisela Luxi tulee ohi kovastakin hevosesta. 6 Zo Zo Hoss laukkasi samassa Turun kisassa lähtöön ja kulki sitten mukavasti. Ravilla se on vaarallinen.

Juoksunkulku: Klena Vito torjuu The Best Sprucen alussa. Bertucciolle jää paikka johtavan rinnalla.

Ranking: A: 1, 3 B: 9, 6, 5, 11, 2, 4, 12, 8, 10, 7Toto76-vihjesysteemi:

5 Välähdys (1,3)

4, 5, 7, 9, 10, 3 (12,2)

3, 5 (10,6)

2 Tähtiheili (1,5)

1, 5, 9 (2,3)

1, 7, 9, 6, 2, 5, 3 (10,12)

1, 3, 9, 6 (5,11)

1008 riviä - 50,40 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-vihje: Nurmos-Kontio jälleen Suur-Hollolan avainpari

Ideavarma kirkastaa kakkossijansa?

Kannanotto Kultadivisioonaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video