Vihjeet

Koko ilta pelkästään maileja - nähdäänkö T64-rivissä yllätyksiä?

Antti Savolainen
Jukka Torvisen ohjstamalla Her Royal Highnesilla on mainio lähtöpaikka ja erinomainen tilaisuus menestyä.

Amerikkalainen ilta on kuulunut pitkään Vermon kesäohjelmistoon. Tämän keskiviikon ravien kaikki lähdöt ajetaan lämminverivoimin mailin ryhminä.

Vaarallisia tilanteita ei toivota, mutta vauhtia riittänee yllin kyllin. Kun sitä tulee yli tarpeen odottamattomassa paikassa, kaikki ennakkospekulaatiot lentävät roskakoppaan ja voittoon voi nousta vaikka kuinka yllättävä nimi.

Avauskohde on tammoille rajattu rahasarja, jossa johtopaikalla viihtyvä April Sisu täytyy ottaa varhain peleihin, vaikka voitosta on vierähtänyt tovi. Nyt sillä on oiva tilaisuus edetä keulaan pitämään tempoa.

Kaksi viikkoa sitten 2600 metrin tasoitusajossa tammojen SE-lukemia hätyytellyt ja Ranch Kellyn taakseen jättänyt Milla Sonik joutuu voittaakseen venymään jälleen huippusuoritukseen.

Her Royal Highness pääsee matkaan paremmista asemista. Silläkin on kykyjä pitkälle, mutta viime starteissa on tullut laukkoja.

"En oikein tiedä, mistä Solvallan laukka johtui", valmentaja Tiina Poikolainen kertoi.

"Vaikuttiko se, kun se oli tokan kerran kokonaan ilman kenkiä? Yleensä Solvallassa on pystynyt ajamaan ilman kenkiä ihan hyvin, mutta kyllähän sinä viikonloppuna valiteltiin sitä rataa."

"Hevonen käytettiin klinikalla ja vähän sitä hoidettiinkin, mutta ei siitä mitään merkittävää vikaa löytynyt. Se vaikuttaa ihan normaalille, ja kyllä sen pitäisi ehdottomasti taistella nyt voitosta. Jos se ei laukkaa eikä siinä ole muuten mitään outoa, niin olen pettynyt, jos se ei ole siellä kärkisijoilla."

Vihjeen varmaksi valikoituu toisen kohteen Grace Match. Aripekka Pakkasen valmentama tamma on juossut tauon jälkeen kolmesti ja on ollut viimeisimmissä starteissaan erinomainen. Ysipaikalta sillä on hyvä mahdollisuus saada suotuisa juoksu toisen radan jonossa ja käyttää säästyneet voimat kirivaiheessa.

Vastustajista erottuu No Vice. Kolmevuotias ruuna on aloittanut nousujohteisesti, mutta tämä mailin kisa tuli sen ohjelmaan peruuntuneen ikäluokkalähdön tilalle ja valmentaja Tom Eriksson toivoo ohjastajalta maltillista ajoa.

Kolmas kohde vaikuttaa kahden kaupalta, sillä Bring Me Brodde ja Amazing Warrior kilpailevat vahvassa vireessä eikä juoksunkululla ole niiden menestymisen suhteen ratkaisevan isoa merkitystä.

Päälähdössä toisenlainen arvonta olisi voinut nostaa Seabiscuitin suursuosikiksi, mutta nyt Bret Boko pääsee liikkeelle sisempää ja ansaitsee tuoreimpien näyttöjensä perusteella ilman muuta paikan kupongilta. Seabiscuitille lähtö on sitä paitsi samalla valmistautumista Suur-Hollola-ajon välieriin.

Lähtö 1: 11 Milla Sonik, 2 Her Royal Highness, 6 April Sisu (4, 3)

Lähtö 2: 9 Grace Match (7, 1)

Lähtö 3: 5 Amazing Warrior, 2 Bring Me Brodde (6, 3)

Lähtö 4: 3 Mayflower, 4 Free And Happy, 11 Queen Of Pirates, 9 Amour Amiko, 2 Intrepid, 7 Pillow Melody, 5 Like A Citrinella, 10 Doolittle Laday, 12 Tintin Journey (1, 8)

Lähtö 5: 2 Bret Boko, 6 Seabiscuit (5, 4)

Lähtö 6: 11 Tanpopo, 12 Yank Match, 4 Wall Street Comery, 3 Rose Coger (10, 7)

3 x 1 x 2 x 9 x 2 x 4 = 432 riviä = 43,20 euroa

Lähtö 2: Grace Match on systeemin tukipilari. Vire on kohdallaan ja radalta yhdeksän luvassa hyvä juoksu.Lähtö 5: Kokeneet kehäketut Bret Boko ja Seabiscuit iskevät yhteen. Molemmat ovat erittäin nopeita lähtijöitä, joten voitto voi ratketa jo kiihdytyksessä.Lähtö 1: Her Royal Highnessin valmentaja Tiina Pokolainen: Se vaikuttaa ihan normaalille, ja kyllä sen pitäisi ehdottomasti taistella nyt voitosta. Jos se ei laukkaa eikä siinä ole muuten mitään outoa, niin olen pettynyt, jos se ei ole siellä kärkisijoilla."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti

Tuttu varma 64-pelin päätöskohteeseen - Mika Taittoselta hyvät vinkit

Iikka Nurmosella monta avainhevosta 64-lähdöissä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video