Italia ja Suomi hyvin esillä Ruotsin T75:ssä - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Italia ja Suomi hyvin esillä Ruotsin T75:ssä

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Se on siinä! Eskilstunan T75-pankki on tässä: italialaistamma Zalie Gar ja ohjastajansa Rene Legati voittamassa nelivuotiaiden Tammaeliittiä toukokuun lopussa Solvallassa.

Kyse ei ole jalkapallosta, vaan Eskilstunan T75-kierroksesta, finaalikierroksesta. Lisäksi raveissa ratkotaan E3-finaalit, ja lauantain kohteet ovat kautta linjan huippuluokkaa.

Kierroksen pankki Zalie Gar tulee Italiasta, ja muut ideat ovat melkein järjestään suomalaistaustaisia. Vähintään valmentaja on suomalaislähtöinen. Toinen pankki Global Winner tulee Timo Nurmoksen tallista ja iltapäivän parhaisiin ideoihin lukeutuva Martin De Bos taas Petri Purolta. Jälkimmäisen omistaja ja kasvattajakin on suomalainen: Mika Vihelä.

Huomiselle Eskilstunaan luvataan hellettä, joten lienee varmaa, että lujaa mennään!

Anu LeppänenZalie Gar (T75-5) on vakuuttanut keväästä alkaen mahtavasti sekä Italiassa että Ruotsissa. Alessandro Gocciadoron valmennettava voitti yläpystyyn Solvallan tammojen Nelivuotiseliitin Elitloppet-viikonloppuna juostuaan johtavan rinnalla 600 metriä. Viimeksi Bjerkessä tamma katosi maisemaan kuolemanpaikalta loppupuolikkaalla, ja vastaavalla menolla se jatkaa voittokulkua. Mahdollisuus lienee reilusti yli kerran kahdesta takarivistäkin. Viimeksi toisten takana juokseminenkaan ei ollut ongelma alkumatkasta - eikä se ole ollut sitä aikaisemminkaan.

Global Winner (T75-2) on tehnyt hurjat juoksut viime starteissaan, ja nyt lienee jo voiton vuoro. Ruuna avaa lujaa auton takaa, ja nelosrata on Eskilstunan raddalla jokseenkin optimipaikka. Sisältä on vaikea saada täyttä vauhtia päälle. Viimeksi tuli laukka, mutta se oli luultavasti vain työtapaturma. Hypyn jälkeen ruuna kulki mahtavasti ja ennätti vieläkin kärkitaistoon.

Ravinetin porukkasysteemi Eskilstunan kierrokselle:

3, 8 (10,1)

4 Global Winner (5,3)

3, 2 (1,9)

10, 13, 15, 9, 4, 1 (2,5)

9 Zalie Gar (10,2)

2, 1, 3, 4, 10 (11,6)

5, 1, 2, 10, 11, 3 (8,4)

720 riviä - 36 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenMartin De Bosilla (T75-1) on kehno paikka, kasirata, ja kova vastustaja, Eelis, joka oli hieno Kymi GP:ssäkin saadessaan myöhään tilaisuuden ja tullessaan parhaiten loppua. Kuitenkaan Petri Puron valmennettavaa Martinia ei saa unohtaa! Ori on todella kyvykäs edelleenkin sarjoihinsa, vaikka viime kauden lopussa se nousi monta pykälää lyhyessä ajassa. Viime kerran 12,0-tulos 2640 metrillä kertoo luokasta, esimerkiksi SE:hän tuolla matkalla on 13,1. Lisäksi se parantaa vielä jonkin aikaa menoaan, jos pysyy terveenä. Nyt Martin on hunolta paikaltaan erikjoistarjouksessa (5%), ja voi olla, ettei tämän jälkeen vastaavia kertoimia enää saa. Toki tehtäväkin on siis erittäin haastava.

Mascate Match (T75-3) on uransa rahakkaimman paikan edessä E3-finaalissa, ja tammalle hurraa tietysti, paitsi Ravliigan HIFK:laiset, koko Suomi. Se on lähellä keulajuoksua ja menestystä, mutta myös Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu sisäpuolelta on kova avaaja parhaina päivinään ja erittäin upea lupaus. Voisiko tästäkin kohteesta selvitä kahdella "suomalaisrastilla"?

Mr Golden Quick (T75-7) osaa yllättää, kun sitä vähiten odotetaan. Voisiko Mika Haapakankaan valmennettava järjestää jymypaukun päätöskohteessa? Vireessä ei ole ainakaan viimeisimpien ehjien suoritusten perusteella edelleenkään vikaa.

Ravinetin ideasysteemi Eskilstunan kierrokselle:

3, 8 (10,1)

4 Global Winner (5,3)

3 Mascate Match (2,1)

10, 13, 15, 9, 4, 1 (2,5)

9 Zalie Gar (10,2)

2, 1, 3 (4,10)

5, 1, 2, 10, 11, 3 (8,4)

216 riviä - 10,80 euroa.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vihelän varsa taas Elitloppet-huutokaupan kalleimpia

Kuopio Stakesissa odotettu käsikirjoitus – "Massi" voitti naureskellen

Päivän ravit: Kuopio Stakes tarjoaa huiman kattauksen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video