Vihjeet

Lady Nadine ja Jomppe auttavat seitsemän oikein -tielle

Ville Toivonen
Aikamme menestyskuski Jorma Kontio on Årjänginkin 75-kierroksen avainnimi. Voittoja tullee nyt kuin liukukuhihnalta. Perjantai-illan StoChampionat-karsinnan voitto Hankypanky Rubyredillä ratkaissee, ettei Kontiota nähdä Mikkelissä tänä kesänä, sillä Axevallan finaali on samaan aikaan kuin St Michel.

Lauantain ruotsalainen raviherkku T75 ratkaistaan nyt Årjängin radalla. Kovassa myötätuulessa ohjastava Jorma Kontio on tämänkin kierroksen avain.

Kontion ajokeista Lady Nadine Timo Nurmoksen tallista ei häviä - ei ainakaan ehjällä juoksulla. Årjängiin Norjan rajan läheisyyteen luvataan lauantaiksi poutasäätä eli olosuhteet eivät liene ratkaisevassa roolissa. Kierros päättyy upeaan Årjängs Stora Sprinterloppiin, jossa muiden muassa suomalaisen Onkel Invest Oy:n Nadal Broline koittaa palata oikealle kurssille pieleen menneen Oslo GP:n jälkeen.Lady Nadine (T75-4) oli viimeksi Örebrossa murskaavan ylivoimainen, ja samalla tasolla se ei kohtaa vastusta tässä. Tamma avasikin voltista terävästi. Kuitenkin aiemmin esteenä menestykselle on ollut epävarmuus. Viimeksi menon sulavuuteen saattoi vaikuttaa kaikkien kenkien riisuminen. Toisaalta edellinen kokeilu sillä balanssilla päättyi laukkaan keulasta loppukaarteessa. Kuitenkin viimeksi meno oli hyvin varmankin näköistä, ja takamatkoilta tulee kyllä kiire ehjää juoksua tekevää Lady Nadinea vastaan.

Toisen pankin löytyminen Årjängin 75:een onkin jo suuremman työn takana. Visa As (T75-6) on iso kyky sarjoihinsa hyvällä paikalla, mutta ykkösrata on sittenkin ehkä isompi riski kuin mahdollisuus. Ulkopuolella on todella nopeita avaajia, N.Y. CoeurdusoleilPeder Mykla ja Lexington Hall, ja keulan menetys on lähellä. Kärkipaikka on erityisen olennainen lyhyellä matkalla. Voi olla, että Björn Goop pystyisikin puolustamaan keulan Visalla, sillä sekin osaa avata, mutta raju lataus voi kostautua myös epävarmuutena alkumetreillä, joten täysin varmalta Visan koko matkan johto ei todellakaan tunnu.

Ravinetin porukkasysteemi Årjängin T75:een:

1, 6, 7, 2 (8,3)

1, 4, 6 (7,2)

5, 10, 7 (1,8)

2 Lady Nadine (15,14)

4, 5, 2, 11 (9,6)

1, 2 (6,5)

6, 2, 5, 1 (7,8)

1152 riviä - 57,60 euroa.

Running Like Hell (T75-2) on hyvällä paikalla juoksuradalla ja loistovireessä. Varsinkin kaksi kengittä juostua starttia kolmesta viime esityksestä ovat räväkkää menoa, ja muutenkin viime voitto oli ansaittu. Ori oli tappiojuoksuissaan epäonninen. Volttistartti voi taas olla epävarmuustekijä suursuosikki Deede Starille.

Osen Prinsessa (T75-3) on todellisessa erikoistarjouksessa alustavasti: yksi prosenttia pelattu 75:ssä. Viime voitossaan se esimerkiksi räväytti vaivatta lopussa ohi paljon enemmän pelatusta Rappnorista, vaikka oli laukannut pahoin matkalla. Tamma on vain hirmuisen epävarma. Toissakerran esityskin oli erittäin vauhdikas laukan jälkeen. Kuitenkin näillä kertoimilla se on hyvä veto tällaiseen tehtävään, sillä sen luokka riittää takuulla, kaivataan vain onnistunut suoritus.

Tale Of Jacks (T75-5) maistuu. Ori avaa lujaa ja saanee lähes takuulla hyvän reissun kovaa vetävien Charlock Wikingin ja Macellerian takana. Viimeksi se jäi toivottomiin asemiin väsyvän vastustajan takana ja tuli sitten todella hyvissä voimissa maaliin lujaa. Myös Findus M. samassa kisassa on hirmuisessa iskussa viime esitysten perusteella ja hyvin vähän pelattu. Sen lähtöasetelma tuo toki lisämetrejä.

Milligan's School (T75-7) tuntuu edulliselta päälähtöön, vaikka sillä ei lienekään alkumetreillä asiaa keulapäähän. Ori on ollut valtaisan hieno parissa viime juoksussaan. Viimeksi Rättvikissä vastus oli ehkä helpompi, mutta Milligan's jätti Food Moneyt ja Elian Webit niin vaivatta "puolen suoranmitan" päähän, että voi kysyä, onko ori ikinä ollut hienompi? Jännä nähdä sen suoritus tänään.

Ravinetin ideasysteemi Årjängin T75:een:

1, 6, 7, 2 (8,3)

1, 4, 6 (7,2)

5, 10, 7 (1,8)

2 Lady Nadine (15,14)

4, 5, 2, 11 (9,6)

1, 2 (6,5)

6 Milligan's School (2,5)

288 riviä - 14,40 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pottia potin päälle - Ruotsissa lymyää iso T86

Keulaan ja kukat Gävlen 75:ssä

Mascate Match urhea kakkonen Breeders Crownissa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video