Vihjeet

Pottia potin päälle - Ruotsissa lymyää iso T86

Suomessa on tarjolla kuumaa keskiikkoa, ja peli jatkuu kovana Vermon jälkeenkin, sillä Ruotsin T86 tarjoaa kaikkien aikojen potin myöhäisillassa.
Kuva: Terhi Piispa-Helistén
Miten Nurmoksen suu pannaan illan Solvallan Xpress-raveissa? Miehen hevoset ovat avainroolissa jackpotia laukaistessa.

T86 ei ole kahteen viikkoon tuottanut täysosumaa, ja kahdeksan oikein -tuloksille on jaossa jo 1,4 miljoonaa euroa bonuspottia. Jos joku saisi yksin koko potin tänään, se voisi olla jopa 2,4 miljoonan suuruinen eli ennätyspotti tässä pelimuodossa.

Sekä Bergsåkerissa että Solvallassa keli lupaa illaksi hyvää. Kengitystietoja ei tarvitse tuijottaa, sillä kaikilla pitää olla Ruotsissa joulukuun alusta alkaen talven yli kengät jalassa. Haatetta piisaa silti aivan takuulla, mutta jospa nyt kasejakin löytyisi?

PÄIVÄN PANKIT

Van Gogh ZS (T86-5) on murskaavan paljon pelattu, mutta kelpaa silti pankiksi. Ori on ollut murskaava kaikissa vuoden starteissaan, vaikka lähtöpaikat ovat olleet huonoja. Osa pelaajista ei varmaankaan tunne tämän hevosen lähtönopeutta, mutta Italian juoksuissaan se avasi kuin raketti keulaan. Näin on todella vaikea uskoa minkään estävän koko matkan johtoa. Se on myös juossut aina kengillä, joten talviaika taitaa olla siinä mielessä pelkkää plussaa.

Muut pankit löytyvät Timo Nurmoksen valmennuksesta ja Solvallan kohteista. Hawk Cliff aloitti niin kovalla tasolla T75-lähdössä viiden kuukauden paussilta, että tämän illan juoksussaan se voi olla omaa luokkaansa. Ruuna lopetti 09,5 ulkoratoja viimeiset 800 metriä ja tuli loppusuoralla vielä karkeasti kanssakilpailijan häiritsemäksi, missä saattoi mennä pykälää tai kahta parempi sijoituss - Martin De Bosia ja Sevillaa ruuna ei olisi saanut enää kiinni. Nyt vastus ei ole olenkaan samaa tasoa, ja otteethan saattavat kotiradalla ja startti alla vaikka parantua.

Porukkasysteemi:

2, 5, 4 (3,10)

4 Hawk Cliff (6,1)

1, 8, 5, 6, 2 (3,7)

10, 12, 2, 4, 1, 7, 5 (3,9)

3 Van Gogh ZS (8,9)

3, 7, 2 (9,1)

6, 1 (5,9)

3, 9, 6, 1, 12, 7 (2,5)

3780 riviä - 189 euroa.

NÄILLÄ IDEOILLA RAHOIKSI!

Myös Nurmoksen Be The One (T86-4) tuntuu ylikylältä lähtöönsä, mutta takarivi ja lyhyt matka tekevät sen, että tamma saa jäädä ideasysteemin varmaksi. Se juoksi ison osan matkaa viimeksi johtavan rinnalla ja karkasi hienolla tyylillä muilta loppukaarteessa. Aikansa absoluuttisen ME-tamman Giant Diablon tytär oli epäonninen edellisissä juoksuissaan, ja voisi kuvitella Reima Kuislan omistaman kolmevuotiaan nousevan nopeasti sarjoissaan. Se alle 20% osuus tuntuu tänään erikoistarjoukselta.

Bergsåkerin kaksivuotislähdössä on hyvät varsat, mutta Petri Salmelan tallin kaksikko Hector Sisu ja Amperage Hanover ovat jäämässä liian vähälle huomiolle. Hector kiri viimeksi osittain samoja hevosia vastaan tosi tulisesti parasta vauhtia maalisuoran - Amperage taas jäi johtavan rinnalle ja taisteli hyvin kolmanneksi.

Be The Onen lähdössä myös toinen takarivin kolmevuotias tamma, Given, maistuu vähillä osuuksillaan. Lähtöpaikka parani pykälän poisjäännin myötä ja Frode Hamren valmentama lupaus on näyttänyt tosi hyvältä kolmesti peräkkäin johtavan rinnalta. Jos Van Goghin haluaa johonkin lappuun varmistaa, on apuri ilman muuta Noble Boy (T86-5), joka näytti räjähtävän vahvalta viimeksi pussissa 75:ssä.

Wreckless M.M. (T86-6) on tosi liki johtaa alusta loppuun nyt, mutta Up To Me on nopea avaaja hyvällä paikalla, joka on käsittämättömästi unohdettu kaikilta lapuilta - se myös peleihin! Tamma on juossut kovissa ikäluokkakisoissa ja pystyy yllätykseen ainakin saadessaan nappijuoksun, mikä on täysin mahdollista nyt.

Päätöskohde on aivan hirmuisen pyöreä kisa, jossa melkein mikä tahansa on mahdollista. Parhaiten maistuu Encore Un Sisu, joka viimeksi johtavan rinnalta hallitsi miten tahtoi ja näyttää nyt muutenkin paljon aiempaa paremmalta. Hamren valmennettava palasi viimeksi tauolta.

Ideasysteemi:

2, 5, 4 (3,10)

4 Hawk Cliff (6,1)

1, 8, 5, 6, 2 (3,7)

10 Be The One (12,2)

3 Van Gogh ZS (8,9)

3, 2 (7,9)

6, 1 (5,9)

3, 9, 6, 1, 12, 7 (2,5)

360 riviä - 18 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Trav og Galopp-nytt: Norja suunnittelee ravien aloittamista uudelleen

Runsaudenpulaa varmoista Solvallan 75-finaalikierrokselle

Lauantaipäivän ravit: Ruotsin 75 myös teeveestä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video