Vihjeet

”Humiseva on ollut pelottavan hyvä tauon jälkeen”

Vuosikymmenen viimeinen Toto75-kierros ajetaan lauantaina talvisessa Sorsasalossa.
Terhi Piispa-Helisten
Humiseva ja Tero Lahtinen osoittivat Jokimaan Kuninkuusraviviikonloppuna vauhtia muille. Syksyn tauon jälkeen parivaljakko on ollut jatkanut vahvoja esityksiä.

Tero Lahtisen ohjastama Humiseva on taukonsa jälkeen kilpaillut kolme kertaa. Seinäjoella ohjastajalla oli passiivinen taktiikka ja hevonen jäi täysissä voimissa vaille kiriväyliä. Sen jälkeen Tiina Mäkisen treenaama ruuna on voittanut kahdesti 75-tasolla.

”Humiseva on ollut taukonsa jälkeen pelottavan hyvä. Siis hirvittää ajatellakin, että se tuossa kunnossa nyt loukkaantuisi. Se olisi aivan karmea menetys. Kuopioon on luvattu hieman kylmempää keliä, ja se sopisi meille. Kova ja napakka alusta olisi ruunan mieleen”, kertoi Lahtinen.

Ohjastaja ei pelkää vastusta, vaikka Tuurin Toivo ja H.V.Tuuri ovat nousemassa huippuiskuun.

”Humiseva on voittanut edelliset kilpailunsa niin helposti, että en usko juoksun kululla olevan suurta merkitystä. Ruuna on ollut parempi kuin koskaan ja samalla tasolla kilpaillessaan uskon siihen tosi kovasti”, jatkoi Lahtinen.

Nemea Facade sai Kouvolassa rattailleen Santtu Raitalan. Ohjastajaliigan ykkönen karautti tammalla kyselemättä keulaan, eikä uhkaajia ilmaantunut lopussakaan. Kasvattaja, osaomistaja Eero Pajumäki on kirjaimellisesti luottavainen.

”Tamma ei ole koskaan vielä pettänyt. Kerran se oli kipeänä, mutta muuten se on aina tehnyt sen mihin pystyy. Kouvolan kilpailussa se oli lämmityksessä rauhallisempi kuin aikaisemmin. Minä tulkitsen sitä niin, että nyt tammalla on kaikki asiat mallillaan.”

”Laukaassa ovat ajopaikat olleet loistavassa kunnossa ja hevosta on päästy treenaamaan suunnitellusti. Lähtönopeutta löytyy ja vastus on paperilla ihan sopiva. Kouvolassa oli reikälaput ja samoilla varusteilla jatketaan. Hyvillä mielin ja luottavaisina lähdetään Kuopioon”, jutteli Pajumäki.

Sobel Conway ei saanut Tampereella vastusta. Harri Koivusen valmennettava on tehnyt hienon kauden ja Kuopiossa paikka antaa mahdollisuuden johtaa Kavioliigan osalähtöä alusta loppuun.

Toto75-vihje

  • Lähtö 1: 5, 11, 1, 8 (9, 3)
  • Lähtö 2: 2 Nemea Facade (4, 1)
  • Lähtö 3: 11 Humiseva (13, 6)
  • Lähtö 4: 6, 10, 7, 8, 4, 1 (5, 2)
  • Lähtö 5: 9, 3, 10, 6, 2 (7, 5)
  • Lähtö 6: 1 Sobel Conway (3, 7)
  • Lähtö 7: 6, 1, 9, 12, 4, 8, 5, 2 (7, 10)
  • 1120 riviä x 0,05 e = 56 e

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maria Astikainen hallitsee lännenratsut ja ravurit – häneen tutustutaan MT Hevoset -ohjelmassa sunnuntaina

Motin mitalla päähän – kritiikissä on kehityksen siemen

Turun PM-ravien taustat ja tunnelmat videolla uudessa MT Hevosten jaksossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video