Vihjeet

Ellin Sisu ja Polara erilaisin odotuksin Kuopioon

Superlauantaina ravataan illalla yhtä aikaa Kuopiossa ja Turussa.
Petteri Kivimäki
Ellin Sisu kokeilee uutta paluuta radoille viime kevään jälkeen. Se starttasi kaksi kertaa syksyllä, mutta virettä ei silloin löytynyt.

Toto75-kierroksella pelaajia kiinnostaa huippuhevosten lisäksi 500 000 euron jackpot.

Pauli Raivion ikäluokkatähti Ellin Sisu palaa pitkältä kilpailutauolta. Valmennuksellisesti haastava alkutalvi on sujunut hyvin. Hevonen on aavistuksen rauhoittunut, mutta silmäys lähtölistaan pisti valmentajan otsan kurttuun.

”Huonoilla fiiliksillä nyt ollaan. Takarivi on Ellin Sisulle toivoton paikka, kuten viime vuonna nähtiin. Kuuteen viimeiseen kisaan taisi olla neljä takariviä, eikä siitä ainakaan viime vuonna onnistuttu”, manaili Raivio.

”Pieni hammasremontti tehtiin tässä tauon aikana, hevonen on saanut lihashuoltoa säännöllisesti ja treenannut hyvin. Eturivistä olisin odotellut ilman muuta korotettua rahaa, mutta nyt on isoja kysymysmerkkejä ilmassa”, jatkoi Raivio.

Tallin lippulaiva, ravikuningas Tähen Toivomus, palaa tositoimiin todennäköisesti helmikuun aikana.

”Kingi on kunnossa ja kuukauden sisään varmaan palataan radoille. Rapaisilla ja märillä radoilla en halunnut aloittaa”, kertoi Pauli Raivio.

Kaksinkertainen ruunaruhtinas Polara aloitti kautensa viikko sitten Lappeenrannassa. Hevonen ei päässyt kuntoaan näyttämään, sillä se hylättiin heti alussa pitkästä laukasta.

”Painetta oli vähän liikaa ja kun Välähdys liippasi aivan vierestä kiitolaukalla, Polarakin sekosi askeleissaan. Laukan jälkeen Polara tuntui käteen hyvältä ja kulki taustalla hyvällä tyylillä", jutteli Antti Tupamäki.

"Eturivissä on monta tasaisen kovaa avaajaa, eikä hyvää juoksupaikkaa ole helppo saada. Ei se vielä missään nimessä letkeimmillään ole, mutta neljän sakkiin sitä voisi odotella, eikä voittokaan tämän kanssa koskaan saa yllättää."

Turussa luottohevosena toimii Sheikki, joka jyrää toisella kierroksella voittomatsiin. Kuopiossa kanuunakuntoinen Capo saanee haettua alussa keulapaikan, eikä se ole siitä ohitettavissa.

Peliaika päättyy poikkeuksellisesti lauantaina klo 19.

Viikon Idea - Toto75-6 8 Edward Ale

Surkeilta paikoilta viime aikoina lähtenyt nestori on loistavassa kunnossa. Teivossa tuli voimissaan pussissa maaliin. Ylivauhtisella mahdollinen potin tekijä.

Viikon Varma - Toto75-2 Sheikki

Lahdessa hurmannut ori ei Teivossa ollut parhaimmillaan, mutta jatkoi silti hienoja esityksiään. Nyt vastassa ei ole avoimen luokan parhaita, joten Sheikki marssii kiri-kierroksella kärkeen.

Toto75-vihje

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Killerin Eliitti ja Evartin nousu takaisin huipulle nähdään lauantaina

Ravivihje: Kolmen keulavarman taktiikalla kohti Mantorpin Toto75-kierrosta

Tammojen Euroopan mestari luottohevosena Vermossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video