Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Broileri-pastasalaatti

Broileri ja pasta ovat oiva pari myös maukkaassa pastasalaatissa.
Broileri ja pasta ovat oiva pari myös maukkaassa salaatissa.
Broileri ja pasta ovat oiva pari myös maukkaassa salaatissa. Kuva: Jaana Kankaanpää

Broileri-pastasalaatti

6 annosta

Ainekset

  • 400 g hunajamarinoituja broilerifileitä
  • 250 g fusilli-kierrepastaa
  • 1 paprika
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 ½ dl hillosipuleita
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 dl oreganoa ja/tai basilikaa silputtuna

Kastike

  • ¾ dl rypsiöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl currya
  • 1 tl pizzamausteseosta
  • ¾ tl suolaa

Valmistusohje

Ota broilerifileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kastikkeen ainekset salaattikulhossa. Kääntele joukkoon valutettu pasta lämpimänä, niin maut imeytyvät tehokkaasti.

Suikaloi broilerifileet ja paista ne öljytilkassa kypsiksi paistinpannulla. Siirrä sivuun jäähtymään.

Kuutioi paprika. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna hillosipulit. Silppua rucola ja yrtit. Sekoita pastan joukkoon.

Anna maustua viileässä mielellään pari tuntia tai yön yli, niin maut ehtivät tekeytyä.