Kaali-makkarapata

Kalkkunalenkki tuo uutta makua kaalipataan. Pataan pilkotaan juureksia ja kaalia runsaasti. Ohra- tai spelttisuurimot antavat mukavan makulisän ja ruokaisuutta.
Kalkkunalenkki tuo uutta makua kaalipataan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaali-makkarapata

n. 6 annosta

Ainekset

  • 1 kg keräkaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso (170 g) sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
  • 7–8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6–8 maustepippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl) savupaprika ruokakermaa
  • 1 pkt (400 g) kalkkunalenkkiä
  • persiljaa

Valmistusohje

Suikaloi kaali, kuoritut porkkanat sekä sipuli. Sulata voi tilavassa kattilassa tai padassa ja kuullota kasviksia sekoitellen. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, vesi, liemikuutio, suola sekä pippurit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hauduta välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi ruokakerma ja pilkottu lenkkimakkara. Voit halutessasi ruskistaa makkarapalat kevyesti paistinpannulla ennen pataan lisäämistä.

Kuumenna sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä. Viimeistele ruoka persiljasilpulla.

Tarjoa kuumana ruisleivän ja maidon kera.