Punajuurikeitto
Punajuuri antaa kasvissosekeitolle täyteläisen värin, jonka balsamietikka säilyttää. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kunnes se on samettisen pehmeää.

Laita lusikallinen ranskankermaa punajuurikeiton pinnalle. Vedä lusikan varrella viiva keskelle, niin saat koristeellisen kuvion sopan pinnalle. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Punajuurikeitto
5–6 annosta
Ainekset
- 3–4 (700 g) punajuurta
- pala (100 g) juuriselleriä
- 2 punasipulia
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1 1/2 l kasvislientä
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- oksa tuoretta rosmariinia
Pinnalle
- ranskankermaa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Paloittele kasvikset ja lisää kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää etikkaa punajuuren värin säilyttämiseksi. Laita myös rosmariinin oksa mukaan, samoin pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota rosmariini pois. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kunnes se on samettisen pehmeää. Kuumenna.
Laita lautasella keittoannoksen päälle ruokalusikallinen ranskankermaa.
Osaston luetuimmat
- Tiesitkö, että Sinisen Lenkin nimi on lähtöisin mustikoista? Makkara täyttää jo 60 vuotta1.2.
- Tässä on Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja ‒ ylöjärveläinen savusaunaperinne kantoi voittoon1.2.
- Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta31.1.
- Kinkkupiirakka30.12.2015
- Jäikö kahvia yli? Näin valmistat siitä samettista kiisseliä27.1.
- Kuuluuko kalakeittoon porkkana vai ei? – Keittiömestari sanoo painavan sanansa ja kertoo, mitä virhettä ei pidä tehdä31.1.
- Suomalainen Michelin-ravintola ORA lopettaa ‒ ”Oma terveys ja perhe ovat nousseet eri rooliin”09:40