Punajuurikeitto

Punajuuri antaa kasvissosekeitolle täyteläisen värin, jonka balsamietikka säilyttää. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kunnes se on samettisen pehmeää.
Laita lusikallinen ranskankermaa punajuurikeiton pinnalle. Vedä lusikan varrella viiva keskelle, niin saat koristeellisen kuvion sopan pinnalle.
Laita lusikallinen ranskankermaa punajuurikeiton pinnalle. Vedä lusikan varrella viiva keskelle, niin saat koristeellisen kuvion sopan pinnalle. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Punajuurikeitto

5–6 annosta

Ainekset

  • 3–4 (700 g) punajuurta
  • pala (100 g) juuriselleriä
  • 2 punasipulia
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 l kasvislientä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • oksa tuoretta rosmariinia

Pinnalle

  • ranskankermaa
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Paloittele kasvikset ja lisää kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää etikkaa punajuuren värin säilyttämiseksi. Laita myös rosmariinin oksa mukaan, samoin pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota rosmariini pois. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kunnes se on samettisen pehmeää. Kuumenna.

Laita lautasella keittoannoksen päälle ruokalusikallinen ranskankermaa.