
Hollolassa valmistetaan maailmalla palkittuja marjaviinejä – uudella rahoituksella tuotanto voidaan jopa kymmenkertaistaa
Hollolalaisen Ainoa Wineryn tavoitteena on marjaviinintuotannon ja myynnin kymmenkertaistaminen.Suomalaisiin villimarjoihin ja hedelmiin erikoistunut Ainoa Winery on valmistanut marjaviinejä vuodesta 2014. Viineissä käytetään esimerkiksi puolukkaa, mustikkaa, vadelmaa sekä lakkaa.
Yrityksen ovat perustaneet David Cohen ja Paola Guerrero de Cohen, jotka ihastuivat suomalaisiin marjoihin muutettuaan Yhdysvalloista Suomeen vuonna 2008.
Yli kymmenen vuoden työ on kantanut hedelmää, sillä viinitalon tuotteita on palkittu maailmalla. Ainoa on palkittu esimerkiksi maailman ainoana marjaviinintuottajana palkittu Grand Gold -mitalilla Vinalies Internationales -kilpailussa Pariisissa. Kyseisessä kilpailussa arvioidaan tuhansia viinejä sokkona.
Nyt Ainoa Winery on saanut merkittävän kasvurahoituksen, jonka takana on Tuomas Tenkanen, joka on ollut keskeisessä roolissa kahdessa suomalaisessa DNA:n monistukseen ja terveysteknologiaan liittyneessä merkittävässä yrityskaupassa.
”Tartuin tilaisuuteen, kun herkullinen mahdollisuus avautui. Vaikka Ainoa toimii itselleni uudella alueella, näen siinä samankaltaisuuksia kuin aiemmissa menestystarinoissa, joissa olen saanut olla mukana. Suomesta on mahdollista rakentaa maailmanluokan menestyksiä, ja Ainoalla on siihen maku, taito ja teknologinen pohja jo olemassa”, Aalto-yliopiston kunniatohtori Tenkanen sanoo.
Ainoa Winery valmistaa marjaviiniä perinteisen viinin tapaan. Tarjolla on niin kuivempia kuin makeampiakin marjaviinejä. Kuva: Janiko KemppiUuden rahoituksen myötä Ainoa Wineryn eli Finnviini Oy:n hallitukseen nousevat uusina jäseninä Tenkasen lisäksi talousjohtamisen ammattilainen Antti Ojala ja alkoholialan konkari Erkka Schönberg.
”Ainoalla on potentiaalia muuttaa mielikuva marjaviineistä. Tuote, laatu ja pakkaus ovat kunnossa, ja seuraavaksi keskitytään hallittuun kasvuun sekä markkinoiden laajentamiseen. Uskon, että Ainoasta tulee jossain vaiheessa Suomen maistuvin käyntikortti maailmalla”, yhtiön hallituksen uusi puheenjohtaja Schönberg kertoo.
Kasvurahoituksen myötä Ainoa Wineryn tavoitteena on kasvattaa sekä tuotantoa että myyntiä.
”Saamme rahoituksella vahvan selkänojan Ainoan kasvattamiseksi seuraavalle tasolle. Tavoitteenamme on kymmenkertaistaa Ainoan tuotanto ja myynti vuoteen 2033 mennessä”, David Cohen sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








