Sienisalaatti
Perinteinen sienisalaatti valmistetaan yleensä suolatuista rouskuista. Suolan pois liottamisessa on hyvä olla tarkkana ja tehdä sienille koemaistoja, sillä liian suolainen sienisalaatti ei ole kenenkään mieleen. Kaupoista voi ostaa myös valmiita haaparouskukuutioita, jotka ovat valuttamalla ja huuhtelemalla käyttövalmiita.

Sienisalaatin rouskukuutioiden on hyvä olla mieluummin hiukan suolattomia kuin liian suolaisia, sillä suolaa voi aina lisätä valmiiseen sienisalaattiin, mutta pois sitä ei saa. Kuva: Sanne Katainen
Sienisalaatti
6 annosta
Ainekset
- 350 g (noin 4 dl) suolattuja haaparouskuja
- 1 prk (120 g) smetanaa
- ½ ruukkua ruohosipulia
- ½ salottisipuli
- 1 tl piparjuuritahnaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Liota sieniä vedessä suolaisuudesta riippuen 2–12 tuntia. Vaihda vettä välillä. Jos sienet ovat hyvin suolaisia, niin kuutioi ne ja jatka liottamista, kunnes ne ovat sopivan suolaisia. Valuta sienikuutiot.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kumoa smetana sienikuutioiden päälle kulhoon. Lisää hienonnettu ruoho- ja salottisipuli, piparjuuritahna ja mustapippuri. Sekoita, ja anna tekeytyä muutama tunti. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa.
Sienisalaatti maistuu joulupöydässä saaristolaisleivän kanssa. Se sopii tarjottavaksi myös muulloin kuin jouluna.
Osaston luetuimmat
- Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta