Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sienisalaatti

Perinteinen sienisalaatti valmistetaan yleensä suolatuista rouskuista. Suolan pois liottamisessa on hyvä olla tarkkana ja tehdä sienille koemaistoja, sillä liian suolainen sienisalaatti ei ole kenenkään mieleen. Kaupoista voi ostaa myös valmiita haaparouskukuutioita, jotka ovat valuttamalla ja huuhtelemalla käyttövalmiita.
Sienisalaatin rouskukuutioiden on hyvä olla mieluummin hiukan suolattomia kuin liian suolaisia, sillä suolaa voi aina lisätä valmiiseen sienisalaattiin, mutta pois sitä ei saa.
Sienisalaatin rouskukuutioiden on hyvä olla mieluummin hiukan suolattomia kuin liian suolaisia, sillä suolaa voi aina lisätä valmiiseen sienisalaattiin, mutta pois sitä ei saa. Kuva: Sanne Katainen

Sienisalaatti

6 annosta

Ainekset

  • 350 g (noin 4 dl) suolattuja haaparouskuja
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • ½ salottisipuli
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Liota sieniä vedessä suolaisuudesta riippuen 2–12 tuntia. Vaihda vettä välillä. Jos sienet ovat hyvin suolaisia, niin kuutioi ne ja jatka liottamista, kunnes ne ovat sopivan suolaisia. Valuta sienikuutiot.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa smetana sienikuutioiden päälle kulhoon. Lisää hienonnettu ruoho- ja salottisipuli, piparjuuritahna ja mustapippuri. Sekoita, ja anna tekeytyä muutama tunti. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa.

Sienisalaatti maistuu joulupöydässä saaristolaisleivän kanssa. Se sopii tarjottavaksi myös muulloin kuin jouluna.