Sitruunarisotto

Sitruunarisotto on maukas ja hedelmäinen lisuke, jonka voi tarjoilla uunilohen kanssa. Ripottele granaattiomenan siemeniä ja juustolastuja risoton koristeeksi.
Sitruunarisoton voi tarjoilla kypsän uunilohen kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sitruunarisotto

6 annosta

Ainekset

  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 luomusitruunan mehu
  • 1/2 tl luomusitruunan kuorta
  • mustapippuria myllystä
  • 25 g voita
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 75 g mustaleimaa raastettuna

Pinnalle

  • mustaleimaemmentalia lastuina
  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

Kuullota hienonnettu sipuli ja riisi läpikuultavaksi voissa, älä ruskista. Lisää joukkoon murennettu liemikuutio sekä vähitellen kuumaa vesi ja sekoita. Anna liemen imeytyä riisiin ja lisää lientä. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää mutta vielä sen verran napakkaa, että suutuntuma on jäljellä (noin 20 minuuttia alhaisella lämmöllä).

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsä risotto on mehevää ja kosteaa. Sekoita joukkoon pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu. Mausta pippurilla.

Sekoita joukkoon voi, persiljasilppu ja juustoraaste. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle juustolastuja.

Ripottele lopuksi granaattiomenan siemeniä risoton koristeeksi.