Banaanikakku

Jouluisesti maustettu banaanikakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Tarjoa banaanikakkua sinihomejuuston kanssa.
Tarjoa banaanikakkua sinihomejuuston kanssa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Banaanikakku

1–2 kpl

Ainekset

  • 3 (noin 500 g) kypsää banaania
  • 150 g voita
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1 tl soodaa
  • 6 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Survo banaanit haarukalla tasaiseksi soseeksi. Sulata voi ja lisää banaanisose ja kermaviili.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää banaani-voiseos. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita. Voitele ja korppujauhota kaksi litran vetoista leipävuokaa tai yksi 1,8 litran. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin alaosassa noin tunti 175 asteessa.

Anna banaanikakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Vinkki

Kakun voi paistaa myös rengasvuoassa.