Banaanikakku
Jouluisesti maustettu banaanikakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Tarjoa banaanikakkua sinihomejuuston kanssa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Banaanikakku
1–2 kpl
Ainekset
- 3 (noin 500 g) kypsää banaania
- 150 g voita
- 1 prk kermaviiliä
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 1/4 tl neilikkaa
- 1 tl soodaa
- 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Survo banaanit haarukalla tasaiseksi soseeksi. Sulata voi ja lisää banaanisose ja kermaviili.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää banaani-voiseos. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita. Voitele ja korppujauhota kaksi litran vetoista leipävuokaa tai yksi 1,8 litran. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin alaosassa noin tunti 175 asteessa.
Anna banaanikakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Vinkki
Kakun voi paistaa myös rengasvuoassa.
Osaston luetuimmat
- Tuhansien eurojen kilohinta: Tryffelien hinta huimaa ‒ näin pääset niiden makuun edullisesti7.2.
- Ostitko näitä kalapuikkoja? Älä syö, vaan palauta kauppaan ‒ tuotteessa metalliriski6.2.
- Juomapakkauksiin tulee muutos – EU vaatii pitämään korkit kiinni6.2.
- Avokadopasta19.2.2021
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Kotikokit kisaavat jälleen Masterchef Suomen uudella kaudella7.2.