Porkkanakakku

Porkkanat ovat nyt maukkaita ja meheviä. Paista niistä täyteläinen porkkanakakku. Porkkanan kuorelle riittää pesu ja rapsutus ennen kypsennystä tai raastamista.
Kakku koristellaan porkkanasuikaleilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Porkkanakakku

10 palaa

Pohja

  • 200 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl inkivääriä

Kostutus

  • 1 dl omenatäysmehua

Täyte ja kuorrutus

  • 1 prk (200 g) sitruunatuorejuustoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi

  • 1 porkkana
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen ainekset, lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma. Halkaise jäähtynyt kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille. Kostuta. Levitä vajaa puolet täytteestä pohjalle. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Peitä kakku hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Vedä perunankuorimaveitsellä kuoritusta porkkanasta ohuita nauhoja. Kiehauta ne vesi-sokeriliemessä ja anna jäähtyä liemessä.

Levitä kakun päälle loppu täyte. Koristele jäähtyneillä porkkanasuikaleilla.