Sitruunarisotto

Sitruunalla terästetty ja mustaleimaemmentalilla pehmennetty risotto vie kielen mennessään, niin hyvää se on, kun sen tekee hitaasti kypsentäen.
Hyvä risotto ei ole puuromaista, vaikka se on rakenteeltaan kosteaa ja pehmeää.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sitruunarisotto

6 annosta

Ainekset

3 dl risottoriisiä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 sipuli hienonnettuna

3 rkl voita

1 l kasvislientä liemikuutioista

1 luomusitruunan mehu

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl luomusitruunan kuorta

mustapippuria myllystä

1 pussi (150 g) mustaleimaemmentalraastetta

Pinnalle

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

juustolastuja mustaleimaemmentalista tai parmesaanista

Valmistusohje

Kuullota hienonnettu sipuli ja riisi läpikuultavaksi voissa, älä ruskista. Kuumenna kasvisliemi. Lisää joukkoon riisi-sipuliseokseen 2 dl lämmintä kasvislientä ja sekoita. Anna liemen imeytyä riisiin ja lisää seuraavat 2 dl lientä joukkoon. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää (noin 20 minuuttia alhaisella lämmöllä), mutta siinä on vielä suutuntuma jäljellä.

Kypsä risotto on mehevää ja kosteaa. Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta ja mehu. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada tarjoiluastiaan.

Tarjoa uunilohen tai broilerin lisukkeena.