Sitruunarisotto

Sitruunarisotto
6 annosta
Ainekset
3 dl risottoriisiä
1 sipuli hienonnettuna
3 rkl voita
1 l kasvislientä liemikuutioista
1 luomusitruunan mehu
1 tl luomusitruunan kuorta
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g) mustaleimaemmentalraastetta
Pinnalle
juustolastuja mustaleimaemmentalista tai parmesaanista
Valmistusohje
Kuullota hienonnettu sipuli ja riisi läpikuultavaksi voissa, älä ruskista. Kuumenna kasvisliemi. Lisää joukkoon riisi-sipuliseokseen 2 dl lämmintä kasvislientä ja sekoita. Anna liemen imeytyä riisiin ja lisää seuraavat 2 dl lientä joukkoon. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää (noin 20 minuuttia alhaisella lämmöllä), mutta siinä on vielä suutuntuma jäljellä.
Kypsä risotto on mehevää ja kosteaa. Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta ja mehu. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada tarjoiluastiaan.
Tarjoa uunilohen tai broilerin lisukkeena.
Osaston luetuimmat
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja06:00
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin06:00
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Jäikö kekkereistä rapuja yli? Pyöräytä ylijäämästä herkullinen rapuleipä!5.8.