Kurpitsapiirakka

Värikkäät kurpitsat tuovat piristystä loppusyksyn harmauteen. Kurpitsapiirakka täydentää pyhäinpäivän aterian. Seesaminsiemenet tekevät piirakkaan rapean reunan.
Seesaminsiemenet tekevät kurpitsapiirakkaan rapean reunan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kurpitsapiirakka

12 annosta

Ainekset

  • noin kilo oranssia kurpitsaa

Pohja

  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 5 dl kurpitsasosetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 50 g voita sulatettuna

Vuokaan

  • voita
  • seesaminsiemeniä

Kuorrutus

  • 1 dl kurpitsasosetta
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 prk (200 g) mangotuorejuustoa
  • 1 prk (200 g) mangorahkaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • (1 rkl maitoa)

Koristeeksi

  • kypsää kurpitsaa kuutioina

Valmistusohje

Lohko kurpitsa uunipannulle ja kypsennä lohkot uunissa 175 asteessa pehmeiksi. Soseuta hedelmäliha, mutta jätä myös pala pinnalle tulevia koristeita varten.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele 28-senttinen piirakkavuoka ja ripottele pohjalle sekä reunoille seesaminsiemeniä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon 5 dl jäähtynyttä kurpitsasosetta sekä inkivääriraaste.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan. Tasoita sen pinta. Paista uunin ala- tai keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aloita kuorrutuksen teko maustamalla kurpitsasose tomusokerilla. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri keskenään. Lisää tarvittaessa maitoa löysentämään kuorrutetta.

Nosta piirakka tarjoiluvadille. Levitä pintasyvennykseen ensin kurpitsasosetta ja päälle kuorrutus. Laita koristeeksi kypsää kurpitsaa kuutioituna.