Ruoka

Joko teillä vietetään Tex Mex -lauantaita? Tortilla on lapsiperheiden uusi makaronilaatikko

Tex Mex -ruuassa viehättävät rentous, ruuan maukkaus ja yhdessä tekeminen. Raaka-aineet voivat olla hyvinkin tuontivoittoisia – tai sitten ei.
Riitta Mustonen
Tortillatarjoilussa toimii yleensä itsepalvelu eli jokainen kokoaa oman annoksensa.

Tortilloista on tullut arkipäivää. Niitä valmistetaan kotona valmiista tortillakuorista ja täytteeksi sujautetaan, mitä kaapista löytyy.

Suosituin tuotemerkki on Pauligin Santa Maria, jota käyttää kolme neljästä suomalaisesta. Santa Marian tortillat valmistetaan Ruotsissa. Myös nacho-lastut ja tacot ovat tuontitavaraa.

Muuten Tex Mexin raaka-aineiden kotimaisuus riippuu siitä, mitä tortillan tai tacon väliin laittaa. Suosituimmat täytteet suomalaisten mielestä ovat jauheliha, tomaatti, salaatti, juusto, salsa ja sipuli.

Kymmenen prosenttia käyttää täytteenä lihan sijaan nyhtökauraa, jota tuottava Gold&Green on nykyisin Pauligin omistuksessa sekin.

Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen arvelee, että yksi Tex Mexin suosion syy on yksilöllisyystrendi: jokainen voi rakentaa tortillasta oman yhdistelmänsä.

"Lapset rakastavat, kun saavat koota itse oman annoksensa. Tex Mex on myös helppo keino innostaa lapsia syömään kasviksia."

Kyllösen mukaan Tex Mex on suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittuja tortillat ovat lapsiperheissä.

Tiedot perustuvat Pauligin Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen, johon vastasi tammikuussa yli tuhat 15–69-vuotiasta suomalaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sentään jotain positiivista koronan keskellä: Hurja kysyntä yllätti niin rajusti, että Suomen suurin pastavalmistaja on ottanut käyttöön jopa yövuorot

Broileri vahvistaa asemaansa suomalaisten ruokapöydissä – joka kolmas syöty lihakilo on broileria

Jauhelihakastike perunamuusilla osoittautuu edulliseksi ratkaisuksi – vatsa täyteen hintaan euro ja kymmenen senttiä

Pääsiäisen ikuisuuskysymys ruokakaupassa: Riittääkö kotimainen lammas?