Ruoka

Loimaan Lehti: Antti Peltomäki sai idean peuraruokailusta – nyt koululaiset ovat syöneet peuraa jo kuukauden ajan

Keittiön mukaan ruokahävikkiä ei ollut nimeksikään, kun peuraa tarjottiin kerran viikossa kuukauden ajan.
MT riistakamera
Kuvituskuva.

Punkalaitumen koululaisia on hemmoteltu kuukauden ajan peuranlihalla ja hyvin on maistunut, oppilaat ja keittiön väki kiittelevät. Hävikkiä ei ole ollut nimeksikään.§

Loimaan Lehti kertoi torstaina punkalaitumelaisen metsästysseuran jäsenen Antti Peltomäen ideoimasta peuraruokailusta. Metsästäjät innostuivat ja neljä seuraa ja yksi metsästysseurue antoivat ilmaiseksi seitsemän peuraa, joiden ruhopaino lähenteli 400 kiloa.

Ruokailua hoitava Arkea huolehti lihan käsittelykuluista. Lehden haastattelema vuorovastaava Jaana Kemppi Arkealta ei tarkalleen osaa arvioida, paljonko yhdelle aterialle tulee hintaa peurapäivässä, mutta hieman arvokkaammasta ateriasta on kyse.

Kemppi pitää hienona eleenä metsästysseuroilta, että ne halusivat tarjota lihat kouluille.

Aiemmilla kerroilla koululaisille tarjottiin muun muassa peurakiusausta ja peuramakkaraa.

Valkohäntäpeuroja alueella riittää. Kaatolupia oli kunnan alueella 2 250 ja Peltomäen mukaan lupien onnistunut käyttö kävi työstä. Peuranlihat käsiteltiin Metsärannan Lihassa.

Punkalaitumelaiset ovat sitä mieltä, että peuranliha on ilmastoystävällistä ruokaa. Ei siinä paljon mene polttoainetta, kun lihalla on kymmenkunta kilometriä matkaa ruokalaan, Peltomäki sanoo.

Loimaan: Lehti: "Lisää peuraa meille, kiitos!"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Missä tomaatit, närpiöläisravintola?

Koronakriisin aikana sormi ei saa mennä suuhun: Näin hedelmäpussi aukeaa lipaisematta

"Vienti on maraton, ei pikamatka" – elintarvikkeiden viranomaisvaatimusten selvittäminen vie aikaa

Ravintolat sulkevat, varastot tyhjiksi – possua ja nautaa alennuksessa helsinkiläisessä marketissa