Ruoka

REKO-renkaiden suosio on kasvanut koronaviruksen takia ja lisää voi olla tulossa: "Pääsiäinen on aina ollut sesonkia"

Pääsiäinen on pian tulossa, ja sen myötä suosio voi edelleen kasvaa.
Riitta Mustonen
Reko-ruokajakelu Porvoossa 2017.

REKO-lähiruokarenkaiden suosio on kasvanut koronaviruksen takia.

Turun yliopiston Brahea-keskuksen projektipäällikkö Päivi Töyli kertoo, että koronaviruksen myötä lähiruokaryhmiin on tullut mukaan lisää ihmisiä.

Töylin mukaan sitä, miten koronavirus tarkalleen ottaen on näkynyt REKO-renkaiden toiminnassa, on vielä vaikea arvioida. Tämä johtuu siitä, että REKO-renkaat jakavat ruokaa viikon, kahden viikon tai kuukauden välein.

Projektipäällikkö huomauttaa, että pääsiäinen on pian tulossa, ja sen myötä suosio voi edelleen kasvaa.

"Pääsiäinen on aina ollut REKO:jen sesonkia", hän sanoo.

Nykyisessä tilanteessa suosittuja tuotteita ovat projektipäällikön mukaan todennäköisesti ainakin liha, leipä, peruna, kananmunat ja hunaja.

"Ihan voisi sanoa, että näitä peruselintarvikkeita tilataan tätäkin kautta hyvin laajalla rintamalla", Töyli lisää.

Töyli ei osaa arvioida, millaisten tuotteiden kysyntä mahdollisesti vähenee koronan myötä.

"Varmaan kaikenlaisia tuotteita ostetaan ihan yhtälailla REKO:stakin", hän painottaa.

Lue lisää:

Thomas Snellmanista piti tulla lääkäri, mutta sitten suunnitelmat muuttuivat – Reko-rinkien isästä tuli maailmaa kiertävä luomutilallinen

Suomessa on 3 000 suoramyyntitilaa – Lammastiloista jo noin puolet myy suoraan kuluttajille

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Missä tomaatit, närpiöläisravintola?

Koronakriisin aikana sormi ei saa mennä suuhun: Näin hedelmäpussi aukeaa lipaisematta

"Vienti on maraton, ei pikamatka" – elintarvikkeiden viranomaisvaatimusten selvittäminen vie aikaa

Ravintolat sulkevat, varastot tyhjiksi – possua ja nautaa alennuksessa helsinkiläisessä marketissa