Ruoka

Katso video: Koronatilanne pakottaa opettelemaan uutta – lohjalaisbaarin ruuan kotiinkuljetus hoituu heti kun pyörälähetti pysyy pystyssä

Todellisuudessa kuljetus tehdään yhteistyössä paikallisen taksiyrittäjän kanssa ja alkaa huomenna.

Lohjalaisen Unkan baarin yrittäjä Harri Teperi hyppää polkupyörän selkään ja lähtee etenemään horjuen. Juuri ennen kameran ohittamista hän kaatuu rähmälleen.

"Malttia, malttia", kuuluu Facebook-päivityksen saate. "Hiomme vielä hieman muutamia kotiinkuljetuksiin liittyviä osa-alueita."

Päivityksen kommentoijille yrittäjä vastaa, että suunnitteilla on lounasruuan kuljetus Karjalohja-Sammatti-alueelle. "Mutta katsotaan nyt miten käy, kun tuohon tarakalle lisätään vielä safka."

Lohjan Karjalohjalla sijaitseva Unkan baari on tunnettu omintakeisesta mainonnastaan. Tänään julkaistu video on herättänyt hyvän mielen hyrinää paikallisissa Facebook-ryhmissä.

"Välillä täytyy vähän piristää, vaikka tilanne onkin vakava", Harri Teperi toteaa.

Video on vanha, mutta sopi hyvin tämän päivän tilanteeseen.

"Olemme suunnitelleet erään taksiyrittäjän kanssa, että hän jakaa meidän take-away-lounasannoksia kahden tunnin ajan päivässä täällä Karjalohja-Sammatti-alueella."

Teperin mukaan viime viikon alkupäivät olivat asiakasmäärän kannalta katastrofaalisen huonoja.

Oma mainonta sekä erään kyläläisen Facebook-kirjoitus siitä, miten oman kylän palvelut on nyt tärkeää pitää elossa, virkistivät loppuviikkoa.

"Mutta tänään on ollut taas todella hiljaista", Teperi kertoi maanantaina iltapäivällä.

Yrittäjäveljekset ovat joutuneet jo antamaan henkilökunnalle lomautusvaroituksen. "Mutta katsotaan nyt, miten tuo kotiinkuljetus lähtee sujumaan."

"Kyllä tämä tilanne kouluttaa. On pakko kehittää uutta ja hioa vanhoja ideoita. Meillä on koko omaisuus kiinni tässä systeemissä."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vapaaehtoiset ponkaisivat Turussa pystyyn Ruoka liikkuu -palvelun yrittäjien avuksi, myös muualla Suomessa kosolti uusia ruokapalveluita

Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke palkittiin Vuoden lähiruokatekona

Ravintolat määrättiin sulkemaan ovensa viikonloppuna – poliisi kertoo, miten määräystä on noudatettu

Keliakialiitto huolissaan, miten keliakiaa sairastavien lasten kouluruokailu nyt hoituu