Näin toimii Pieni Ruokakauppa, joka tuo pientuottajien herkut suoraan kaupunkilaisen kotiovelle - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Näin toimii Pieni Ruokakauppa, joka tuo pientuottajien herkut suoraan kaupunkilaisen kotiovelle

MT testasi verkossa toimivaa Pientä ruokakauppaa.
Johannes Tervo
MT testasi palvelua pääkaupunkiseudulla. Koriin pääsivät esimerkiksi Joutsin tilan possutuotteet.

Ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa paitsi ravintolayrittäjiin myös niille tuotteita toimittaviin suoramyyntitiloihin. Samaan aikaan kulman takana odottaa kevään suuri ruokajuhla pääsiäinen.

MT testasi verkossa toimivaa Pientä ruokakauppaa, jonka avulla suoramyyntitilojen tuotteita voi tilata kotiovelle kuljetettuina Helsingissä, Turussa ja Tampereella ja niiden lähialueilla. Yli 80 euron tilauksille toimitus on ilmainen.

Valikoima vaihtelee. Siitä löytyy kattavasti erityisesti liha- ja leipomotuotteita. MT:n koriin pääsivät muun muassa mangalitzan silava, cumberland-makkarat, perunarieskat, sian savupotka sekä marinoidut valkosipulit.

Lihatuotteet savupotkaa lukuun ottamatta olivat pakasteita.

Tilasimme tuotteet tiistaina ja ne ehtivät seuraavan päivän kuljetukseen. Se oli ensin aikataulutettu aamukymmeneen mutta siirtyi viiteen illalla. Ruuat toi perille kainuulainen Pasi Sutela, joka on tullut etelään kiireavuksi.

Kaupan mangalitza eli villasika on peräisin Joutsin tilalta. Taru Joutsi kertoo, ettei koronavirus ole vaikuttanut heidän toimintaansa kovinkaan paljon.

"Olemme teurastaneet vakiomäärät."

"Ravintoloille lihaa ei enää mene, kaikki myydään nyt kuluttajapuolelle. Ravintola-asiakkaita oli tulossa jonkin verran myös lisää mutta nyt ne lähtivät kaikki."

Joutsin mukaan Pieni ruokakauppa on ollut tilalle hyvä myyntikanava.

Pieni Ruokakauppa

Lue lisää:

Milloin viimeksi ostit suomalaisen pienyrittäjän tuotteita? Kokosimme teemapäivän kunniaksi viisi verkkokauppaa, jotka hehkuvat kotimaista luovuutta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt

Särkikalan heikko saanti, alihankkijan konkurssi ja pakkausongelmat veivät lahnajauhelihan kaupoista – sinnikäs yrittäjä selätti ongelmat ja tuote tekee paluun