Näin toimii Pieni Ruokakauppa, joka tuo pientuottajien herkut suoraan kaupunkilaisen kotiovelle - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Näin toimii Pieni Ruokakauppa, joka tuo pientuottajien herkut suoraan kaupunkilaisen kotiovelle

MT testasi verkossa toimivaa Pientä ruokakauppaa.
Johannes Tervo
MT testasi palvelua pääkaupunkiseudulla. Koriin pääsivät esimerkiksi Joutsin tilan possutuotteet.

Ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa paitsi ravintolayrittäjiin myös niille tuotteita toimittaviin suoramyyntitiloihin. Samaan aikaan kulman takana odottaa kevään suuri ruokajuhla pääsiäinen.

MT testasi verkossa toimivaa Pientä ruokakauppaa, jonka avulla suoramyyntitilojen tuotteita voi tilata kotiovelle kuljetettuina Helsingissä, Turussa ja Tampereella ja niiden lähialueilla. Yli 80 euron tilauksille toimitus on ilmainen.

Valikoima vaihtelee. Siitä löytyy kattavasti erityisesti liha- ja leipomotuotteita. MT:n koriin pääsivät muun muassa mangalitzan silava, cumberland-makkarat, perunarieskat, sian savupotka sekä marinoidut valkosipulit.

Lihatuotteet savupotkaa lukuun ottamatta olivat pakasteita.

Tilasimme tuotteet tiistaina ja ne ehtivät seuraavan päivän kuljetukseen. Se oli ensin aikataulutettu aamukymmeneen mutta siirtyi viiteen illalla. Ruuat toi perille kainuulainen Pasi Sutela, joka on tullut etelään kiireavuksi.

Kaupan mangalitza eli villasika on peräisin Joutsin tilalta. Taru Joutsi kertoo, ettei koronavirus ole vaikuttanut heidän toimintaansa kovinkaan paljon.

"Olemme teurastaneet vakiomäärät."

"Ravintoloille lihaa ei enää mene, kaikki myydään nyt kuluttajapuolelle. Ravintola-asiakkaita oli tulossa jonkin verran myös lisää mutta nyt ne lähtivät kaikki."

Joutsin mukaan Pieni ruokakauppa on ollut tilalle hyvä myyntikanava.

Pieni Ruokakauppa

Lue lisää:

Milloin viimeksi ostit suomalaisen pienyrittäjän tuotteita? Kokosimme teemapäivän kunniaksi viisi verkkokauppaa, jotka hehkuvat kotimaista luovuutta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Moni luulee, että kaikesta meillä myytävästä kasvatetusta kalasta kotimaista on vähintään 60 prosenttia – totuus on kuitenkin paljon karumpi

Tekeekö mieli grillata, mutta grilli puuttuu? – pian voit lainata sen kirjastosta