Ruoka

Jauhelihakastike perunamuusilla osoittautuu edulliseksi ratkaisuksi – vatsa täyteen hintaan euro ja kymmenen senttiä

Ison annoksen valmistaminen auttaa lapsiperheen ruokaruljanssissa.
Stina Haaso
Jauhelihakastike ja perunamuusi saavat väriä seurakseen kotimaisesta kurkusta ja kirsikkatomaateista.

Ruokaa kuluu kaikissa perheissä melkoiset määrät nyt, kun koronan takia ollaan paljon kotona.

Kolmilapsisessa perheessä tehtiin viikonloppuna lasten ikisuosikkia ruskeaa jauhelihakastiketta ja perunamuusia, johon saa lisää makua lorauksella kermaa. Isosta annoksesta riittää neljälle hengelle kolmeen ateriaan.

Tarvikkeet: 1kg naudan jauhelihaa (10% rasvaa). Kermainen ruskea kastike: 4 rkl Oivariinia, 4 rkl vehnäjauhoja, 5 dl vettä, 3,3 dl ruokakermaa (10%), 2 lihaliemikuutiota, paprikajauhetta, sipulijauhetta, pippuria, ketsuppia töräys.

Jauhelihakastikkeen arvokkaimmat osat ovat tarjouksesta ostettu jauheliha 7,90e, rasva 0,20e, lihaliemikuutiot 0,20e. Muiden raaka-aineiden osuus satsin hinnasta jää yhteensä alle euroon. Kastikkeesta riittää perunamuusin, keitinperunoiden tai vaikkapa pastan kanssa 12 annokseen.

Kattilallinen muusia syntyi kahdesta kilosta 1,69 euron Siiklejä. Annokseen lisäsin kotimaista kurkkua 100g 0,25e ja kirsikkatomaatteja 60g 0,25e ja koristeeksi muutaman rypäleen. Yhden aterian hinnaksi tulee 1,10e euroa per annos.

Ravintola-arviot ovat toistaiseksi tauolla ja viikonvaihdesivujen palstalla MT:n toimittajat etsivät vuorollaan vinkkejä kotiruokailuun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mullistava saavutus Ranskassa: Suomalaisen Ainoa Wineryn neljä viiniä voittivat kultamitalit maailmankuuluissa viinikilpailuissa

Elintarvikejätettä vuosittain 640 miljoonaa kiloa – Suurin osa syntyy kotitalouksissa

Oma panimo lupia vaille valmiina käyntiin – omaa olutta alkaa virrata Tammiston Cittarin panimosta lähiviikkoina

Jäätelöannos grillissä tai lohi laudalla – kun hallitset nämä niksit, niin grillissä onnistuu melkein mikä vain