Broileri vahvistaa asemaansa suomalaisten ruokapöydissä – joka kolmas syöty lihakilo on broileria - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Broileri vahvistaa asemaansa suomalaisten ruokapöydissä – joka kolmas syöty lihakilo on broileria

Vähärasvaista broileria pidetään kaikkein terveellisimpänä lihana kalan jälkeen.
Jarkko Sirkiä
Vuonna 2019 broileria kulutettiin yhteensä noin 136 miljoonaa kiloa, neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2018.

Broilerin asema suomalaisten ruokapöydissä on vahva. Vuonna 2019 broileria kulutettiin yhteensä noin 136 miljoonaa kiloa, neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Lihatiedotusyhdistys lähetti asiasta tiedotteen.

Kulutus on lähes kaksinkertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana. Kulutuksen kotimaisuusaste oli 86,1 prosenttia. Broilerin osuus lihan kokonaiskulutuksesta oli 32 prosenttia.

Broileria syödään helppouden, monikäyttöisyyden ja maukkauden takia, tiedotteessa kerrotaan. Vähärasvaista broileria pidetään kaikkein terveellisimpänä lihana kalan jälkeen.

Vaikka kanaa syödään paljon arkena ja leikkeleenä leivän päällä, se sopii myös juhlapöytien herkuksi. Kokonaisena uunissa paistettu broileri on pääsiäispöydän kruunu, jonka voi maustaa mieleisekseen tai käyttää valmiiksi maustettuja kokonaisia tai halkaistuja vaihtoehtoja.

Valtaosa, 96 prosenttia suomalaista syö lihaa jossain muodossa. Vähintään useamman kerran viikossa lihaa valitsee lautaselleen 81 prosenttia kuluttajista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Somemyrsky taivutti Oululaisen – Reissumies-eväsleivän sianliha vaihtuu saksalaisesta kotimaiseksi

Palkittu elintarvikealan yritys on kymmenkertaistanut työntekijöidensä määrän seitsemässä vuodessa – "Luomulle ja luonnontuotteille on oikeasti kysyntää"

Korona lisäsi kotikokkailua, mutta suosikkiruokien kärjessä keikkuvat vanhat tutut

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien