Perunasta tulee nyrkki tai vaikka vihainen lintu – Kirkkonummen etäkoulussa etsitään parasta perunaveistosta ja nopeinta kuorijaa - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Perunasta tulee nyrkki tai vaikka vihainen lintu – Kirkkonummen etäkoulussa etsitään parasta perunaveistosta ja nopeinta kuorijaa

Veikkolan koulun PerunaSkaba houkuttelee ottamaan perunan omaan käteen ja suuhun.
Nyrkki ja amuletti -veistoksen on tehnyt kahdeksasluokkalalinen Erika Mihalydeak.

"Ota kaksi raakaa perunaa ja kuori ne niin nopeasti kuin pystyt! Nopeimmat kuorijat palkitaan."

Näin Kirkkonummen Veikkolan koulussa taito- ja taideaineiden opettajat innostivat etäkoululaisia vappuviikolla tutustumaan perunaan. Mallisuorituksen perunan kuorinnasta antoivat videolla niin koulun ylin johto, keittiöhenkilökunta kuin opettaja.

Luovassa osiossa aiheena on potun veisto. Oppilaat saavat tehdä oman versionsa "Koronan Kukistajasta" tai veistää vaikka taika-amuletin koronaa karkottamaan. Hahmo pitää löytää perunasta itsestään ja aikaa saa käyttää enintään puoli tuntia.

Kun perunat on kuorittu, niistä pitää tietenkin valmistaa ruokaa ja liittää mukaan resepti.

Kuorintakisan voi videoida ja perunaveistokset ja ruuat kuvata ja lähettää opettajalle. Parhaat tuotokset palkitaan.

"Helppoa kuin perunan teko", opettaja kannustaa.

"Kisa on otettu hienosti vastaan", kertoo koulun rehtori Jussi Roms. "Sekä oppilaat että vanhemmat ovat innostuneet."

Innostus näkyy Romsin mukaan siinä, miten kuorimiskilpailuun, taideteoksiin ja ruuanlaittoon on nähty suurta vaivaa. Kuorimisvideoissa on vanhempia taustalla kannustamassa lapsiaan.

"Oppilaat kaipaavat etäkoulun aikana yhteisöllistä tekemistä. Tämä on meidän koulun yhteinen vapun ajan hanke alakoulusta yläkouluun", Roms kertoo.

Kirkkonummen Veikkolan koulussa on 740 oppilasta.

PerunaSkaban jokaisen sarjan voittaja saa palkinnoksi kotiin kuljetettavan perhepitsan.

Katso tästä lisää oppilaiden perunaveistoksia.

Katso videoita, miten terveydenhoitaja, opettaja, keittäjä ja johtaja kuorivat perunan

Seiskaluokkalainen Niklas Meronen veisti perunasta käärmeen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

Peltiruoka sopii etäpäivään ja ison porukan ruokkimiseen

Ruissalon Maininki -ravintola Turussa avautui ensin Netflixin miljoonille katsojille – ja maanantaina ruokailijoille