Onko joku näistä keittojen äiti? – parhaan keiton keksijä voi päästä Tampereelle - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Onko joku näistä keittojen äiti? – parhaan keiton keksijä voi päästä Tampereelle

Saarioinen hakee kilpailun avulla uusia keittoreseptejä. Voittaja saa matkan Tampereelle ja pääsee käymään Saarioisten Sahalahden tehtaalla.
Jaana Kankaanpää
Mikä on suomalaisten uusi lempikeitto? Päihittääkö kala pinaatin?

Saarioinen tunnetaan "Äitien tekemää ruokaa" - mainoslauseestaan. Nyt yhtiö valjastaa äidit ja muutkin kehittämään uusia keittoja julistamalla reseptikilpailun.

Kyse ei ole tuotekehityksen ideapulasta, vaan siitä, että Saarioinen haluaa tehdä tuotteita yhdessä kuluttajien kanssa, sanoo johtaja Tia Yrjölä Saarioisilta.

Yritys on järjestänyt vastaavan lempiruokakisan kaksi kertaa aiemminkin, ja suosio on ollut suuri. Esimerkiksi lasten lempiruokakisaan tuli yli tuhat reseptiä.

Keittokisa lanseerattiin viime viikonloppuna, ja siihenkin on tullut jo noin 150 resepti-ideaa, Yrjölä kertoo.

Suomen eniten myyty valmiskeitto on pinaattikeitto. Saarioinen on keittojen markkinajohtaja kuudellatoista eri keitolla. Valikoimaa uudistetaan kysynnän mukaan.

Keittojen kysyntä on Yrjölän mukaan jo pidempään kasvanut voimakkaasti, ja koronarajoitusten alkaessa keittoja myytiin erikoisen paljon. Kysyntähuippu on sittemmin tasaantunut.

Reseptikilpailun sivuilta näkee, miten keittojen kehittämisessä kekseliäisyys on valttia ja kuinka esimerkiksi hävikkiä pystyy keitoissa hyödyntämään, kuten tässä kylmäsavulohi-katkarapukeitossa:

"Kun voileipäkakun valmistuksesta (tai lohi-katkarapuleipien valmistuksesta tms) jää yli tarvikkeita, niin niistä muodostuu hetkessä arkiruuasta kivalla ja kevyellä tavalla hieman poikkeava keitto. Ensimmäinen tämänlainen keitto syntyi kotona vietettyjen lakkiaisten jälkeisenä päivänä :)"

Lue myös:

MIten sinä tuunaat valmiin lanttulaatikon?

Valmisruokien kasvi­proteiini tulee usein ulkomailta – einesten kotimaisuus tökkii myös lihavaihtoehdoissa

Saarioisten keittokilpailu

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

Peltiruoka sopii etäpäivään ja ison porukan ruokkimiseen

Ruissalon Maininki -ravintola Turussa avautui ensin Netflixin miljoonille katsojille – ja maanantaina ruokailijoille