Söin täällä: Tänä keväänä kaupunkilainen käy rinkka selässä Prismassa ja opettelee itse uppopaistamaan munkkeja - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Söin täällä: Tänä keväänä kaupunkilainen käy rinkka selässä Prismassa ja opettelee itse uppopaistamaan munkkeja

Kun kaupassa ei halua ravata kovin usein, on rinkka autottoman paras apuri ruokaostoksilla.
Laura Kuivalahti
Kotitekoisen munkin hinnaksi tulee 20 senttiä, mutta lopputulos on uppopaistajan kokemattomuuden vuoksi varsin rasvainen.

Kahden hengen autottoman talouden ruoka­ostokset hoidetaan tätä nykyä rinkat selässä. Kävelymatkan päässä olevassa Prismassa on leveät käytävät ja sopivasti tilaa kassojen päässä lastata kahden viikon ruokaostokset kahteen rinkkaan.

Yllättävän hyvin kauppareissut ovatkin sujuneet, vaikka kerran 15 kilon rinkka jätti ikävät painaumat kylkiin. Kun muutamaa tilausannosta lukuun ottamatta kaikki ruuat kokataan nyt itse, täytyy ruokaostoksille lähteä huolella laaditun ostoslistan kanssa.

Kun oman äidin ruokapöytään ei ole asiaa, päätin ensimmäistä kertaa elämässäni uppopaistaa itse munkkeja. Öljypaloa en saanut aikaan, mutta lopputulos oli varsin rasvainen. Munkit olisi ehkä kannattanut jättää aavistuksen verran pienemmiksi ja hella säätää hitusen kuumemmalle.

Taikina oli sen verran valtava, että palleroita sulatellaan pakastimesta varmasti vielä kesäkuun puolella.

Eipä sillä, hyviltä nämä 20 sentin munkit maistuvat, kunhan ennen syömistä puristaa ylimääräisen öljyn pois talouspaperilla. Ja kai tästä eväitä saatiin seuraavaankin uppopaistokokeiluun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

Peltiruoka sopii etäpäivään ja ison porukan ruokkimiseen

Ruissalon Maininki -ravintola Turussa avautui ensin Netflixin miljoonille katsojille – ja maanantaina ruokailijoille