Atria saa vihdoin oman ravintolansa auki Helsinkiin – lihantuottajat esillä bistron kunniagalleriassa - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Atria saa vihdoin oman ravintolansa auki Helsinkiin – lihantuottajat esillä bistron kunniagalleriassa

Pihvilihan kaksinkertainen maailmanmestaruus synnytti ajatuksen lihatalon omasta grillistä.
Samuli Mustonen
Keittiöpäällikkö Teemu Boman (toinen vas.) luotsaa joukkonsa kanssa gastrogrilli Muréta.

Gastrogrilli Murén avajaisten piti olla maaliskuussa. Mutta kuinkas kävikään, tulikin poikkeustila eikä ravintolaa voitu avata lainkaan.

Viikon päästä 2. kesäkuuta otetaan uusi alku erityisjärjestelyin. Muréssa Heslingin Korkeavuorenkadulla nautitaan liharuokaa väljästi asetelluissa pöydissä pienissä seurueissa. Henkilökunta käyttää suojamaskeja ja -käsineitä ja pöydät desinfioidaan ja ruokalistat puhdistetaan asiakkaiden vaihtuessa.

Murén toimitusjohtaja Pasi Luostarinen kertoo, että kun Atria voitti epävirallisen pihvien maailmanmestaruuden World Steak Challenge -kilpailussa sekä vuonna 2018 että 2019, niin yhtiössä vakuututtiin, että suomalaisen lihan laadusta kannattaa puhua isosti. Yhtiö päätti perustaa oman ravintolan.

Keittiöpäälliköksi palkattiin Vuoden Kokiksikin valittu Teemu Boman. Hän vakuuttaa, että kaikessa mennään maku edellä kotimaisia raaka-aineita suosien.

"Haluan näyttää, mihin kaikkeen liha taipuu", Boman lupaa.

Vaikka toiminnan ytimessä on liha, kasviksiakaan ei unohdeta.

"Teesimme on 'vähemmän mutta parempaa'. Annamme kasviksille lihan parhaina kavereina ison roolin."

Boman kypsyttää lihaa dry age -kaapeissa ja valikoi sieltä parhaita paloja tarjolle. Hän arvioi jokaisen tarjolle tuotavan lihan maun voimakkuuden, mureuden ja marmoroitumisen asteikolla 1-10.  

Suomalaiset lihantuottajat pääsevät myös esille ravintolassa. Kun jonkun tilan lihaa on ollut Muréssa tarjolla, tuottaja nousee kunniagalleriaan.

Lue myös:

Atria avaa Helsinkiin oman liharavintolan – asiakas saa tietää, miltä tilalta pihvi on peräisin

Atrian nurminaudan entrecote valittiin maailman parhaaksi pihviksi

Atrian pihvi valittiin maailman parhaaksi: "Käytännössä tyhjensimme palkintopöydän"

Atrian voitokkaat pihvit olivat lypsykarjarotuisesta naudasta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt

Särkikalan heikko saanti, alihankkijan konkurssi ja pakkausongelmat veivät lahnajauhelihan kaupoista – sinnikäs yrittäjä selätti ongelmat ja tuote tekee paluun

Finnwatchin tutkija vapautettiin syytteistä Thaimaan korkeimmassa oikeudessa – syytteet liittyivät ananasmehun vastuulliseen tuotantoon

Mansikat kannattaa poimia tai ostaa ripeästi – "On odotettavissa nopeasyklinen mansikkakausi"