Tekeekö mieli grillata, mutta grilli puuttuu? – pian voit lainata sen kirjastosta - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Tekeekö mieli grillata, mutta grilli puuttuu? – pian voit lainata sen kirjastosta

Suomen kirjastoista lainattavien esineiden valikoima laajenee kesällä entisestään.
Atria
Lihayhtiö Atria lahjoittaa grillejä kirjastoihin lainattavaksi.

Pian pääsee grillaamaan, vaikka ei omistaisi grilliä. Ensimmäiset grillit tulevat lainattaviksi 17 kirjastoon ympäri Suomen 8. kesäkuuta.

Grillit ovat lihayhtiö Atrian lahjoittamia. Atrian tiedotteen mukaan tavoitteena on kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja mahdollistaa grillaaminen kaikille halukkaille ja helpottaa erityisesti kaupunkigrillaamista.

"Etenkin tänä kesänä tarvitaan varmasti ihmisiä ilahduttavia asioita – ja mielellään omassa lähiympäristössä. Kaikilla ei ole omaa grilliä, joten oli mahtavaa saada grillit lainattaviksi kirjastojen kautta", kertoo Atrian markkinointipäällikkö Elina Vuolle.

Aluksi grillien lainaamista on pilotoimassa 17 kirjastoa Helsingistä, Kirkkonummelta, Keravalta, Joensuusta, Keuruulta ja Seinäjoelta.

Atrian lahjoittamat grillit saa kirjastoista lainaan samaan tapaan kuin muutkin käyttöesineet. Suomen kirjastojen lainattavien esineiden valikoima on jopa kansainvälisessä vertailussa mittava.

Ensimmäiset grillit saapuvat lainattaviksi kesäkuun alkupuolella. Grillin saatavuus kannattaa varmistaa ennen lainaamista omasta kirjastosta. Piknikgrillin saa lainaksi kantokassissa, jossa on myös grilliharja sekä käyttö- ja turvallisuusohjeet.

Atrian Vuolle kertoo, että jos kysyntää ja kiinnostusta riittää, on hyvinkin mahdollista, että grillejä lainaavia kirjastoja tulee lisää jo tämän kesän aikana.

Yksi grillejä lainaavista kirjastoista on Kallion kirjasto Helsingissä.

"Olimme erittäin ilahtuneita, kun saimme tilaisuuden ottaa myös piknikgrillin lainavalikoimaamme. Mikäpä olisi mukavampi tapa viettää kesäpäivää kuin hyvästä lukemisesta ja grilliherkuista nauttiminen", kirjastonjohtaja Erna Marttila pohtii.

Lue lisää: Suomen kirjastoista voi lainata niin porakoneita kuin hulavanteitakin – Keski-Euroopassa ei kirjastossa ole välttämättä edes ilmaista nettiä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt