Mikko Kärnä haluaa poistaa alle 5,5 -prosenttisilta oluilta alkoholiveron: "Suomen ensimmäiset panimot perustettiin aikanaan juoppouden poistamiseksi" - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Mikko Kärnä haluaa poistaa alle 5,5 -prosenttisilta oluilta alkoholiveron: "Suomen ensimmäiset panimot perustettiin aikanaan juoppouden poistamiseksi"

Kärnän mielestä näin toimimalla voitaisiin ohjata suomalaisten alkoholinkulutusta väkevistä viinoista ja viineistä olueen.
Jaana Kankaanpää
Kansanedustaja huomauttaa, että panimoteollisuuden ja oluen tukemisessa tuettaisiin samalla myös kotimaista maataloutta.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esittää, että vahvuudeltaan alle 5,5 prosentin oluilta poistettaisiin alkoholivero kokonaan ja olutta käsiteltäisiin normaalina elintarvikkeena.

Kärnän mielestä näin toimimalla voitaisiin ohjata suomalaisten alkoholinkulutusta väkevistä viinoista ja viineistä olueen. Samalla saataisiin hänen mielestään pysäytettyä oluen matkustajatuonti.

"Suomen ensimmäiset panimot perustettiin aikanaan 'juoppouden poistamiseksi'. Tarkoitus oli, että siirretään kansalaisten kulutus väkevistä viinoista olueen", Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Niin sanotussa juoppouden poistamisessa onnistuttiin Kärnän mielestä erinomaisesti.

"Nyt on korkea aika tehdä sama 2020-luvun keinoin, ja siirtää miedot oluet pois alkoholiverotuksen piiristä. Elintarvikehan olut lopulta muutenkin on, ja sillä on kohtuullisesti käytettynä valtavasti positiivisia terveysvaikutuksia", Kärnä sanoo.

Kansanedustaja huomauttaa, että panimoteollisuuden ja oluen tukemisessa tuettaisiin samalla myös kotimaista maataloutta.

"Asiahan on niin, että oluen juominen on aina maatalouden tukemista", hän toteaa.

Lue lisää:

Alkoholijuomien vähittäismyynti supistunut kahdessa vuodessa – keskiolut edelleen suomalaisten suosikki

Tiesitkö? Olutta pitäisi juoda 41 litraa, jotta viljelijä saisi ohrankasvatuksesta euron

Keskustalaiset kehottavat juomaan kaljaa: "Suomalainen olut on mitä parhain lähijuoma, jota juomalla tuetaan panimoteollisuuden lisäksi suomalaisia tuottajia"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt

Särkikalan heikko saanti, alihankkijan konkurssi ja pakkausongelmat veivät lahnajauhelihan kaupoista – sinnikäs yrittäjä selätti ongelmat ja tuote tekee paluun