Ruoka

Lähiruokatrendi näkyy myös Alkon hyllyllä — heinäkuussa Alko panostaa pientuottajien tuotteisiin

Pientuottajien tuotteiden myynnin uskotaan kasvavan 10 — 20 prosenttia viime vuodesta.
Hanna Linnove
Tällä hetkellä Alkon vakiovalikoimassa on 120 pienpanimo-olutta ja 76 muuta pientuottajien tuotetta kuten tisleitä, siidereitä ja viinejä.

Heinäkuussa Alko tuo myyntiin useiden eri pientuottajien tuotteita. Tulossa on esimerkiksi oluita, viinejä ja tisleitä.

”Aitous, paikallisuus ja pientuottajat kiinnostavat kuluttajia. Haluamme vastata trendiin ja samalla nostaa esille pientuottajatuotteita tilanteessa, jossa korona on aiheuttanut toimialalle haasteita”, tuoteryhmäpäällikkö Kasper Kukkonen kertoo.

Tuotteita otetaan myymälöihin esille enemmän kuin normaalisti. Myymälät voivat kuitenkin painottaa tarjontaansa haluamaansa suuntaan.

"Moni haluaa tukea pienten tuottajien ja lähiseudun elinvoimaisuutta. Suomi ja maailma on pullollaan pientuottajia, jotka tuovat nyt taidonnäytteensä myymälöihimme ja verkkokauppaan”, Kukkonen sanoo.

”Kotimaiset pienpanimot tuovat markkinoille olutmaailman uusimpia kansainvälisiä trendejä, ja toisaalta kehittävät tulevia kotimaisia klassikoita. Nyt on loistava aika tutustua lähipanimon tuotteisiin, tuli sitten matkusteltua missä päin Suomea tahansa”, toteaa Pienpanimoliiton hallituksen puheenjohtaja Mikko Mäkelä.

Viime vuosien vahvistunut kiinnostus pientuottajien tuotteisiin ja lähiruokaan on näkynyt myös Alkon myynnissä.

Viime vuonna pientuottajatuotteita myytiin 675 000 litraa. Tänä vuonna pientuottajatuotteiden kysynnän arvioidaan kasvavan 10—20 prosenttia.

Tällä hetkellä pientuottaja voi lisätä itsensä maksutta Alkon tilausvalikoimaan.

"Verkkokaupan lisäksi pientuottaja voi omalla ilmoituksellaan saada tuotteensa myyntiin korona-aikana haluamaansa 20 Alkon myymälään, normaalioloissa 10 myymälään", Kukkonen kertoo.

Lue lisää:

Kotimaiset viinit ja viinat kiepautetaan Viron kautta takaisin Suomeen – "Hölmöläisten hommaa. Mikäli etämyynti olisi Suomessa mahdollista, jäisi tuottajalle enemmän katetta"

Vertailu: Alkoholijuomien hinta Suomessa EU:n korkein – ruoka 18 prosenttia kalliimpaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valtaosa suomalaisesta naudanlihasta tuotetaan maitotiloilla – tunnetko yleisimmät liharodut?

Haetko halpaa, mutta hyvää ruokaa? Valitse juureksia ja täältä niihin herkkureseptit

Ruokavirasto: Kananmunaeriä vedetään myynnistä salmonellariskin vuoksi

Huippupihvejä tuotetaan Suomessa aivan tavallisilla lypsykarjatiloilla – kansainvälisesti palkittu liha löytää syöjänsä Euroopan huippuravintoloista