Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt

Loviisan Laivasillan ravintola on oivallinen paikka lipitellä lonkeroa. Syömään sinne ei kannata erikseen etsiytyä.
Leikkeen päällä oli tölkkipersikoita ja -parsaa.

Ohikulkumatkalla suunnistimme Loviisan Laivasillan ravintolaan kalakeitto silmissämme kimmeltäen.

Punamultaisessa suola-aitassa toimivan ravintolan terassi houkutteli veneilijöitä ja muuta kesäkansaa kuin komposti kärpäsiä. Näytti lupaavalta.

Sisällä aitassa iski kuitenkin hämmennys. Eikö täältä tosiaan saa kuin kahdenlaista leikettä, salaatteja ja jonkun kanakorin tapaisen? Hätäpäissään seuralainen valitsi 15 euron aitanleikkeen ja minä 13 euron halloumi-salaatin. Kuitissa luki C&D Fastfood.

Maalaisranskalaiset osoittautuivat ihan tavallisiksi ranskalaisiksi. Leikkeen päällä lötkötti jonkin valmiskastikkeen lisäksi kylmä ja vetinen tölkkiparsa ja -persikoita. Leike sen sijaan oli mukavan ohut, mutta se paljastui tuontitavaraksi.

Salaatissa oli perus salaatti-kurkku-tomaatti -pohjalla ilmeisesti öljykeittimessä käytettyjä, kovaksi paistuneita halloumijuustosiivuja ja muutama mansikka.

Merimaisema veneineen vahvisti kotimaisen lähikalan kaipuuta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hyönteisruoka on muotia, voiko riisihäröisistä hiutaleista siis keittää puuron pienellä lisävalkuaisella? Asiantuntija vastaa

Pilaantuneita juustoja ja laittomasti teurastettuja lihaa – ruokaa väärentävät rikolliset käyttävä hyväkseen koronan sotkemia markkinoita

Suomalaisille ruisviskeille menestystä alkoholijuomien MM-kisoissa

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan