Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

"Seuralaisen pippuripihvi on kypsyydeltään juuri sopivan medium ja liha laadukasta", Katja Lamminen kirjoittaa.
Katja Lamminen
Pippuripihvi on kypsyydeltään juuri sopivan medium ja liha laadukasta. Tosin siihenkin joutuu rouhaisemaan suolaa, koska kastike on turhan vaisu.

Riihimäen ­Martinassa on rossomainen meininki. Raastepöydästä aloitetaan pienenpieneksi pilkotulla kaalilla, coleslaw'lla ja löysällä perunasalaatilla. Perusmeininkiä. Myönnettäköön, että kaali on raikkaan rapsakkaa ja hyvää.

Ruuaksi tilaan kotimaista siikaa sitruunaisella voikastikkeella, uuniperunalla ja kauden kasviksilla. Kalaa on harmillisen vähän, eikä kastike maistu juuri miltään. Huomaan vähän väliä lisääväni annokseen suolaa ja pippuria.

Seuralaisen pippuripihvi on kypsyydeltään juuri sopivan medium ja liha laadukasta. Tosin siihenkin joutuu rouhaisemaan suolaa, koska kastike on turhan vaisu. Seinällä lukee, että kaikki lihat ovat kotimaisia.

Jälkiruuaksi puolitettu crème brûlée on asiaankuuluvan kermaisa ja sokerikuori päällä mukavan rapea. Kahvin ja ruokajuomaksi otettujen limsojen kanssa kokonaisuus maksaa 75 euroa. Taso ei aivan vastaa hintaa. Palvelu sen sijaan on mukavan lupsakkaa.

Listalta saa myös pastoja, pitsoja ja burgereita. Martinasta löytyvät leikkinurkkaukset sun muut perheravintolan edellytykset. Martina-­ketjun ravintoloita on Riihimäen lisäksi Porissa, Turussa ja Forssassa.

Martina, Kauppakatu 6, 11100 Riihimäki

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hyönteisruoka on muotia, voiko riisihäröisistä hiutaleista siis keittää puuron pienellä lisävalkuaisella? Asiantuntija vastaa

Pilaantuneita juustoja ja laittomasti teurastettuja lihaa – ruokaa väärentävät rikolliset käyttävä hyväkseen koronan sotkemia markkinoita

Suomalaisille ruisviskeille menestystä alkoholijuomien MM-kisoissa

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan