Salon Kastu vakuutti konstailemattomilla mauilla ja kekseliäillä yhdistelmillä - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Salon Kastu vakuutti konstailemattomilla mauilla ja kekseliäillä yhdistelmillä

Annoskateus iski jo seuralaisen alkusalaattia katsoessa, mutta oma ahvenannos haihdutti kateuden hetkessä.
Satu Lehtonen
Ahvenannos oli yhtä herkullinen kuin kauniskin.

Upeassa jugend-talossa lähellä Salon toria sijaitseva Kastu oli helteisenä kesäkuun lopun päivänä hiljainen. Hakeuduimme paikalle tuttavan suosituksen perusteella.

Päivän kalana oli tarjolla voissa paistetut ahvenet kukkakaali-couscousilla ja kuusenkerkkäsiirappismetanalla, 27 e.

Kuulosti minun makuuni hiukan konstailevalta, mutta oli kaikkea muuta! Maut olivat aitoja, raikkaita ja selkeitä ja smetana korosti ahventen makua täydellisesti.

Lisukkeeksi tilaamani kylmä varhaisperunasalaatti oli herkullinen, mutta kala-annos olisi riittänyt yksinkin.

Seuralainen tilasi aluksi raikkaan alkusalaatin, 6 e. Se oli runsas, monipuolinen ja annoskateutta herättävän kaunis.

Pääruuaksi hän valitsi annoksen Steak Asian twist, 30 e. Hiiligrillattu naudan ulkofile oli hänen mukaansa täydellistä ja lisukeranskalaiset kekseliäästi juustoisella kastikkeella maustettu.

Palvelu oli yhtä mutkattoman hyvää kuin ruokakin. Lupasimme tulla toistekin.

Ravintola Kastu, Helsingintie 3, Salo

Satu Lehtonen
Alkusalaatti oli raikas ja maukas.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta

Suomalaisten kehittämää krapulajuomaa aletaan myydä Venäjällä – Suomessa ehkä vasta talvella

Suositussa ranskalaisessa ruokaohjelmassa yritetään jäljitellä haukivaahtoa — kuinka huippukokilta sujuu jäkälän käyttö ruuassa?