Ruoka

Söin täällä: Saanalle kiivennyt tarvitsee tuhtia ruokaa – retkeilykeskuksessa niukka käristys lennähti pöytään kylmänä

Kilpisjärven Retkeilykeskuksen hirviburgeri vei nälän, mutta poronkäristyksen tilannut tarvitsi täydennykseksi vielä erillisen lohisalaatin.
Antti Tuomi-Nikula
Poronkäristys oli mureaa ja lopulta myös kuumaa.

Saanalle kiipeämiseen vierähtää helposti muutama tunti ja enemmänkin, kun jää ihailemaan maisemia. Urakan jälkeen lihakset huutavat venyttelyä ja ravintoa. Kilpisjärven Retkeilykeskuksen ravintola on ainoa kävelyetäisyydellä.

Lista on perinteisen lupaava: poronkäristystä, poromakkaraa, pihviä, pizzaa, lohta, salaatteja ja monenlaista burgeria. Raskasta ruokaa raskaaseen nälkään. Seuralainen valitsee poronkäristyksen ja minä hirvi-sinihomejuustohampurilaisen ranskalaisilla. Varalta otamme vielä pääruuaksi tarkoitetun lohisalaatin puoliksi. Se osoittautuu kannattavaksi peliliikkeeksi, sillä seuralaisen käristyksen muusi tuodaan pöytään jääkaappikylmänä. Mikä lie moka tapahtunut keittiössä, mutta ilman lohisalaatin tuomaa ensiapua uuden käristysannoksen odottelu saattaisi muuttua kiukuksi.

Hampurilaisen hirvipihvi on mediumiksi paistettuna mehevä ja annos taltuttaa Saanan-nousijan nälän. Vihdoin saapuva käristyskin on makoisa, mutta kokonsa puolesta lisäsalaatti tuli tarpeeseen.

Aktiivisesti liikkuvien ulkoilmaihmisten retkeilykeskuksen ravintolassa alkusalaattipöytä leipineen ja kenties keittoineenkin olisi poikaa. Vaikka sitten lisämaksusta.

Kilpisjärven Retkeilykeskus, Käsivarrentie 14663, 99490 Kilpisjärvi.

Katja Lamminen
Hirvipihvin ja sinihomejuuston yhdistelmä oli herkullinen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Yllättäen lounaan tähtipelaajiksi voivat nousta yksinkertaiset krutongit ja mehevät mokkapalat

Tiesitkö nämä viisi hyvää syytä syödä silakkaa? Kalansyönnin terveyshyödyt ylittävät mahdolliset haitat

Tee rantautui Eurooppaan Kiinasta 1600-luvulla – nykyään tee on Suomen neljänneksi suosituin juoma

Tiukalla kasvisruokavaliolla kasvavilla pikkulapsilla on verrattain vähemmän D- ja A-vitamiinia sekä tärkeitä rasva- ja aminohappoja