Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Scolan pankopaneerattu kuha on rapeaa ja hampurilaisen kruunaa hyvä briossisämpylä ja pikkelöity punasipuli.
Eija Mansikkamäki
Scolan fish and chips on tehty kuhasta.

Retki Inkoon Gölisnäsiin kuulostaa kivalta: perillä on grillipaikkoja, polttopuita, huolletut huussit, aittamajoitusta ja venelaituri. Bonuksena pääsee Barösundin lossille.

Superbonuskin pätkähtää, ja juuri lossimatkalla: korkealla kukkulalla seisoo suuri punamultainen talo. Lukeeko sen seinässä tosiaan restaurant? Täytyypä tarkistaa. Makkaranpaisto saa nyt odottaa.

Salmen takana on tosiaan siisti, melkein fiini ravintola, jossa on iso aurinkoinen terassi ja sisätilat päälle.

Pöydissä syödään kalaa ja perunaa eli fish and chips. Sitä siis ja talon hampurilainen. Kumpikin osoittautuu nappivalinnaksi: pankopaneerattu kuha on rapeaa, hampurilaisen kruunaa hyvä briossisämpylä ja pikkelöity punasipuli. Hanasta saa paikallista olutta ja koiralle tuodaan vesikuppi pyytämättä.

Ravintola kertoo suosivansa lähiruokaa ja hankkivansa sen pääosin paikallisilta tuottajilta.

Kuten nimikin kertoo, Scola on entinen koulu, joten jopa on lapsilla olleet hienot maisemat opetella lukemaan.

Alhaalla rannassa on lisäpalveluita kaipaaville kauppa ja venelaituri.

Scola, Valhallantie 18, 10270 Barösund.

Scolan terassilla pääsee saaristotunnelmaan.

Bärösundin satamassa on myös venesatama ja kauppa.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsalaiset sianlihantuottajat katsovat toiveikkaina itään – Filippiinit antoi vihdoin tuontiluvan

Ethän ostanut tällaista jauhelihapakettia? Lidlin myymälöissä myynnissä olleessa tanskalaisessa naudanlihassa on taas havaittu salmonellaa

Suurin muutos Suomen ruokamarkkinoilla on tapahtunut kohti helppoutta, ei lihan käytön vähentämistä, lihatalo kommentoi

BBC: Mies kuoli syötyään liikaa lakritsia