Mesiangervokuohujuoma, glögimarmeladi ja kuusenkerkkäsiirappi – nämä ovat kymmenen parasta ruokalahjaa - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Mesiangervokuohujuoma, glögimarmeladi ja kuusenkerkkäsiirappi – nämä ovat kymmenen parasta ruokalahjaa

Kansainvälisen ruokalahjakilpailun kymmenen parhaan joukkoon selviytyi neljä kotimaista tuotetta.
Vesa-Matti Väärä
Iltalypsy Oy:n Willimaku-pakkaus on yksi ruokalahjakilpailun voittajista. Pakkaukseen kuuluu muun muassa kuusenkerkkäsiirappi. Kuvituskuva.

Euroopan ensimmäisen ruokalahjakilpailun voittajat julistettiin eilen perjantaina Kuopiossa.

Kymmenen parhaan ruoka- tai ruoka-aiheisen lahjatuotteen joukkoon kipusi neljä suomalaista tuotetta. Loppukilpailussa oli mukana 21 ruokalahjaa.

Voittajat valittiin eurooppalaisilta gastronomia-alueilta. Suomen ensimmäinen gastronomia-alue on Kuopion seutu. Muut kilpailussa mukana olleet alueet ovat Espanjan Menorca, Norjan Trondheim sekä Slovenian alueet.

Kotimaisista tuotteista voittajien joukkoon ylsivät Iltalypsy Oy:n Willimaku-lahjapakkaus, johon kuuluu kuusenkerkkäsiirappi, voikukannuppukaprikset ja mesiangervokuohujuoma. Myös Iltalypsyn glögitiivisteen ja glögimarmeladin sisältävä Talwimaku-joululahja palkittiin.

Muita voittajia olivat Haapaniemen matkailun Valkosipulihauki-säilyke ja Virtalan tilan Kuopio-hunaja.

Ulkomaisista tuotteista voittajiksi kruunattiin Noble Isabella -hunaja, hasselpähkinävoi ja pannunalunen Sloveniasta, Trondheimin lahjapakkaus Norjasta sekä puinen leivosleikkuri ja hopeiset leivosaiheiset korvakorut Espanjan Menorcasta.

Lue myös:

"Teillä on tarkkaan varjeltu salaisuus, joka kannattaisi kertoa muillekin" – Pohjois-Savon ruokaa juhlitaan nyt Euroopan laajuisesti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kolmannes naisista ja neljännes miehistä syö liikaa sokeria – suolaa saa liikaa lähes jokainen suomalainen

Söin täällä: Kitkan viisaat palkitsevat Kuusamon Kaltiokivessä

Ruokaketjulla nyt näytön paikka – "Olemmeko ajopuu vai koskivene?" ruokapanelissa kysyttiin

Suomen ruokavienti vetää – pulmina bulkki ja Kiinan rooli