Söin täällä: Kotkan Keisarinsatamassa herkutellaan savumuikkukeittoa ja rotukarjan jauhelihapihvejä edulliseen lounashintaan - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Söin täällä: Kotkan Keisarinsatamassa herkutellaan savumuikkukeittoa ja rotukarjan jauhelihapihvejä edulliseen lounashintaan

Kaikki lihat ja kalat lohta lukuun ottamatta ovat kotimaisia.
Katja Lamminen
Jauhelihapihviannoksella lähti nälkä hyvin pitkäksi aikaa. Jokunen pottu taisi jäädä syömättä.

Kotkan vanhan Höyrypanimon punatiilisessä teollisuusrakennuksessa toimii oiva ja konstailematon Ravintola Keisarinsatama, jossa ystävällinen palvelu pelaa.

Ainakin lounasaikaan uhkaa ähky, sillä alkuruuaksi on tarjolla monen sortin salaattia sekä keittoa, joka testikerralla oli täyteläistä savumuikkukeittoa. Sitä vedeltyään lautasellisen hiipi mieleen, miten ihmeessä jaksaa syödä vielä pääruuaksi tilatut tiiviit ja tymäkät Tammisen rotukarjan jauhelihapihvit. Mainioita olivat nekin sipulikastikkeella kuorrutettuina ja pienillä perunan ja porkkanan palleroisilla varustettuina. Olipa joukkoon eksynyt ruusukaalikin.

Ilahduttavaa oli kuulla, että kaikki lihat ja kalat lohta lukuun ottamatta ovat kotimaisia. Norjan lohesta ei ilmeisesti päästä eroon.

Keisarinsaramassa tulee tosiaan ravituksi raavaammanpuoleinenkin kansalainen. Buffetin hinta 11 euroa ei pilviä hivo. Kesällä ravintolan edustalla on terassi, josta on mukava katsella maisemaa, jossa Kymijoki kohtaa meren.

Nimensä ravintola on saanut Suomen suuriruhtinaan Aleksanteri III:n ajanvietosta läheisellä lahdella.

Ravintola Keisarinsatama, Metsontie 41, Kotka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kolmannes naisista ja neljännes miehistä syö liikaa sokeria – suolaa saa liikaa lähes jokainen suomalainen

Söin täällä: Kitkan viisaat palkitsevat Kuusamon Kaltiokivessä

Ruokaketjulla nyt näytön paikka – "Olemmeko ajopuu vai koskivene?" ruokapanelissa kysyttiin

Suomen ruokavienti vetää – pulmina bulkki ja Kiinan rooli