Ruoka

Mitä suomalainen viljelijä tekee tulevaisuudessa? Kokki, tutkija, maataloustuottaja ja muut ruoka-asiantuntijat keskustelevat kello 9–11

Pellolta avaruuteen -seminaarissa luodataan myös suomalaisten suhdetta kotimaiseen ruokaan. Mukana on myös MT:n Jouni Kemppainen.

Tiedekeskus Heurekaan Vantaalle tiistaiaamuna kokoontuva joukko saa eteensä Vaasan ja Valion teettämän tutkimuksen tulokset suomalaisten suhtautumisesta ruuantuotantoon ja sen ilmastovaikutuksiin.

Biotekniikan tohtori Lauri Reuter visioi seminaarin aluksi, millaisia voivat olla tulevaisuuden ruokaratkaisut, minkä jälkeen kokki Henri Alén, maanviljelijä Johanna Heinonen ja ProAgrian toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko keskustelevat Reuterin kanssa suomalaisen ruuantuottajan roolista tulevaisuudessa.

Toimitusjohtaja Vesa Väisänen IRO Researchista kertoo tutkimuksen perusteella, mikä suomalaisia mietityttää kotimaisessa ruuantuotannossa ja aiheesta keskustelevat Valion kuluttajanäkemyksen asiantuntija Jarno Rautio, päätoimittaja Jouni Kemppainen ja Vaasan Oy:n tutkimuspäällikkö Mariana Liljeström.

Seminaarin päätteeksi Luken tutkimusprofessori Jyrki Niemi selvittää, millainen on ilmastokestävä ruokajärjestelmä.

Seminaariin voi lähettää kysymyksiä etukäteen ja sitä voi seurata suorana tiistaina 22.9. kello 9–11.

Lue myös:

Rapsutuskone, lehmänlannan hajua ja puusta tehty puu: Kotimainen maatalous- ja puuosaaminen ovat isosti esillä Heurekassa

Keskustelussa naudanlihasta käsitteet ovat nyt suloisesti sekaisin: Tätä on nurmirehu, tätä on laidunnus

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravitsemustieteilijä pöyristyi Oatlyn Maitomyytit-kampanjasta: "Älytöntä hyökätä yhtä ruoka-ainetta vastaan!"

Oatly vastaa maitomyytit-kohuun: kyseessä on keskustelunavaus

Vuoden kalkkunatuottajiksi valittiin Jaana ja Jyrki Tapio Loimaalta – Lintujen hyvinvoinnin turvaaminen on tilan ykkösasia

MT ei julkaissut Oatlyn maidontuotantoa moittivaa mainosta