Ruoka

Kuusi finalistia kisaa vuoden elintarvikealan Tähtiteko-palkinnosta

Loppukilpailuun pääsi myös Suomalaisen ruoan päivä.
Kari Salonen
Rypsinsiemenistä tehty jauhe kilpailee Vuoden Tähtiteko -palkinnosta.

Asiantuntijaraati seuloi kaikkiaan 37 ehdokkaan joukosta kuusi finalistia, jotka kisaavat vuoden vaikuttavimman elintarviketeon palkinnosta. Tällä kertaa haetaan tuotteen sijasta tekoa.

Uudistamalla Vuoden Suomalainen Elintarvike-kilpailun Tähtiteoksi halusimme mahdollistaa palkinnon jakamisen myös muunlaiselle toimelle kuin uudelle tuotteelle, kertoo toimitusjohtaja Pia Pohja Elintarviketeollisuusliitosta.

Liitto haluaa kilpailun avulla tuoda esiin alan innovatiivisia ratkaisuja ja ammattilaisia.

Finalistiteoissa korostuvat Pohjan mukaan vastuullinen yritystoiminta ja ainutlaatuiset suomalaiset keksinnöt.

Finalistit pitchaavat omat tekonsa kilpailun raadille 4.11. Kilpailun voittaja palkitaan 10 000 eurolla 27.11. Elintarviketeollisuusliiton syyskokouksen yhteydessä. Voittajan julistaa kilpailun raadin puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Tähtiteko 2020 -finalistit ovat Apetit Ruoka Oy:n järvikalan vastuullinen tuotteistaminen, Avena Nordic Grain Oy:n ja Apetitin rypsinsiemenjauhe, Fazerin kauraksylitolitehdas, Pielisen kalajalosteen luonnonkalasäilyke, Suomalaisen ruoan päivä ja Valion maitoketjun hiilijalanjäljen nollaus vuoteen 2035 mennessä.

Lue myös:

Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke palkittiin Vuoden lähiruokatekona

Fazer ryhtyy valmistamaan ksylitolia kauran kuoresta – investoi 40 miljoonaa euroa Lahteen

Kaurasta tehdään nyt maidotonta suklaata – Fazer kehittää myös kauraksylitolilla makeutettua suklaata

Pullakahvit vai rapujuhlat? Miten sinä juhlistat tänään Suomalaisen ruuan päivää?

Särki kannattaa käyttää kalapihviin kaatopaikalle viemisen sijaan

Valion kunnianhimoinen suunnitelma: Maito hiilineutraaliksi – muutos tehdään lannan ja nurmen avulla

Kun rypsin siemenestä puristuu pehmeä öljy, jäljelle jäävää puristetta menisi kaupaksi enemmänkin – korvaisi rehuna tuontisoijaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valion yllätys sokerihiirille: Kehitti suklaan, joka maistuu suklaalta, mutta sokeria on kolmannes vähemmän

Näiden kolmen ruokatuotteen vientiä suomalaiset tehostaisivat

Kultainen Juustohöylä -palkinto Jukolan Juustolle – voittajajuustot syntyvät veljesten yhteistyönä

"Iskee tarinaa kuin kapakassa kaverille juttelisi" – ruokatoimittajat valitsivat Japanin katuruoka -kirjan vuoden parhaaksi kotimaiseksi