MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Ruoka

Kotimaisen päärynän kausi on lyhyt – "Nyt kannattaa olla liikkeellä, sillä sato myydään nopeasti", asiantuntija vinkkaa

Päärynä menestyy myös Pohjolassa, ja uudet lajikkeet ovat tuoneet tuotantoon varmuutta.
Marcus Boman
Päärynän viljelyala on kasvanut Suomessa.

Päärynää tuotetaan Ahvenanmaalla ja Etelä-Suomessa, missä kesän lämpösumma riittää kypsyttämään hedelmät, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin Liiton asiantuntija Tomi Pousi tiedotteessa.

Suosittuja lajikkeita ovat Clara Frijs, Concorde ja Conference. Pousin mukaan suomalaiset päärynät ovat makeita, sillä kesän pitkä päivä ja viilenevät syksyt muodostavat kotimaiseen päärynään sen ominaisen maun.

”Nyt kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä kotimaisen päärynän sato myydään nopeasti. Myynnissä päärynää on noin reilun kuukauden ajan, ja sitä kannattaakin toivoa lähikauppaan myyntiin”, neuvoo Pousi.

Ruokaviraston mukaan Suomessa viljellään päärynää noin 23 hehtaarin alalla. Päärynätiloja on yhteensä 45.

Lue myös:

Lohjansaaressa rehottaa hedelmänkasvattajan paratiisi: 300 eri omena-, 45 päärynä- ja 40 kirsikkalajiketta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko maistanut hanhea? Se on Martinpäivän klassikko, josta syntyy juhla-ateria

Taas uusi listerialöydös vuohenjuustoon liittyen – nyt listeriaa löytyi juuston tuotantolaitteistosta

Kaupallisesti arvokkaimpien kalalajien kärkikaksikko tasainen – uusi laji kiilasi kärkeen hiuksenhienolla erolla

Lidlin myymästä vuohenjuustosta löytyi listeriaa – kauppaketju vetää tuotteen pois myynnistä