MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Ruoka

Oletko kokeillut pataleipää? Siihen voi piilottaa myös puuronjämät

Pataleipä on helppo, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata.
Jaana Kankaanpää
Kaurahiutaleet koristavat pataleivän pintaa.

Pataleivän tekoon tarvitsee varata aikaa, mutta vaivaa se ei vaadi juuri lainkaan.

Pataleivän niksi on, että taikinaa kohotetaan vähintään puoli vuorokautta ja taikina pannaan kuumaan pataan.

Jos et omista kannellista pataa, niin leipä onnistuu myös kannellisessa teräskattilassa. Voit piilottaa taikinan joukkoon myös aamupuuron jämät. Puuroksi käy yhtä hyvin kaurapuuro kuin maitoon keitetty riisipuuro.

Katso ohje:

Pataleipä: Maalaisleipä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko maistanut hanhea? Se on Martinpäivän klassikko, josta syntyy juhla-ateria

Taas uusi listerialöydös vuohenjuustoon liittyen – nyt listeriaa löytyi juuston tuotantolaitteistosta

Kaupallisesti arvokkaimpien kalalajien kärkikaksikko tasainen – uusi laji kiilasi kärkeen hiuksenhienolla erolla

Lidlin myymästä vuohenjuustosta löytyi listeriaa – kauppaketju vetää tuotteen pois myynnistä