Ruoka

Oletko kokeillut pataleipää? Siihen voi piilottaa myös puuronjämät

Pataleipä on helppo, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata.
Jaana Kankaanpää
Kaurahiutaleet koristavat pataleivän pintaa.

Pataleivän tekoon tarvitsee varata aikaa, mutta vaivaa se ei vaadi juuri lainkaan.

Pataleivän niksi on, että taikinaa kohotetaan vähintään puoli vuorokautta ja taikina pannaan kuumaan pataan.

Jos et omista kannellista pataa, niin leipä onnistuu myös kannellisessa teräskattilassa. Voit piilottaa taikinan joukkoon myös aamupuuron jämät. Puuroksi käy yhtä hyvin kaurapuuro kuin maitoon keitetty riisipuuro.

Katso ohje:

Pataleipä: Maalaisleipä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Iskee tarinaa kuin kapakassa kaverille juttelisi" – Ruokatoimittajat valitsivat Japanin katuruoka -kirjan vuoden parhaaksi kotimaiseksi

Hans Välimäki kertoo, mitkä ovat suomalaisten ravintoloiden suurimmat ongelmat – lisäksi hän paljastaa pahimmat ammatilliset mokansa

"Hirvitti, että Avista soitetaan" – näyttävä kurpitsatempaus on tuonut halikkolaiselle vihannestilalle jo kymmeniätuhansia kävijöitä

Lievitystä Lapin-kuumeeseen: tee oikeaoppinen poronkäristys