Ruoka

Söin täällä: Leipäjuustocapuccino maistuu poronkäristyksen päälle Sodankylän Päivin Kammarissa

Perusleike on Päivin Kammarissa pliisu, mutta Lapin herkut maistuvat.
Poronkäristys on makoisa ja täyttävä.

Sodankylän keskusraitilla sijaitseva Päivin Kammari toimii ravintolana, kahvilana, baarina ja ylipäätään kohtauspaikkana. Tunnelma on leppoisa ja kliseisesti sanottuna hieman kaurismäkeläinen. Tiskin takana on sopivan suorasanaista naisväkeä.

Nälkä on kova, joten tilaan poronkäristyksen, joka osoittautuu suussasulavaksi. Seuralaiseni leivittämätön leike on hyvin nuijittu, mutta pienehkö ja pliisu. Mausteita saisi olla enemmän ja perunat olisivat kaivanneet rapeampaa paistopintaa.

Jälkiruuaksi tilattu leipäjuustocapuccino osoittautuu kekseliääksi ja varsin täyteläiseksi ja makoisaksi. Löysiksi lämmenneet ja mukavasti narskuvat leipäjuustonpalat tarjoillaan kahvikupista, jossa on makeaa kermakastiketta ja lakkahilloa. Päällä on aimo tursaus kermavaahtoa.

Listalla on myös poropastaa ja poropihviä. Kahvilan puolella tarjolla on muun muassa poropiirakkaa ja monenlaista makeaa.

Pisteet Päivin Kammarille, sillä pohjoisessa odottaakin saavansa pohjoisen makuja.

Kahvila-Ravintola Päivin Kammari, Jäämerentie 11, 99600 Sodankylä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korona jumittaa joulukaalikauppaa Ruotsissa – osa lehtikaalisadosta joudutaan kyntämään peltoon

”Mitä jos järjestettäisiin Amazon-vientirengas?" – verkkokaupan jättimäinen virtuaalitori kiinnostaa jo perhekoon ruokaviejiä

Tunnetko posson? Se on kotkalaisten pyhä herkku, ja myydään usein loppuun jo samana päivänä

Pekka Puska sai Maailman Sydänjärjestön elämäntyöpalkinnon