Ruoka

Näiden kolmen ruokatuotteen vientiä suomalaiset tehostaisivat

Enemmistö pitää suomalaista ruuantuotantoa ja raaka-aineita erittäin laadukkaina.
Markku Vuorikari
Yli 87 prosenttia tutkimukseen vastaajista pitää suomalaista suklaata kansainvälisesti laadukkaana.

Marjat, makeiset ja leivät nousivat kolmen kärkeen, kun suomalaisilta kuluttajilta kysyttiin viiden ruokatuoteryhmän laadukkuutta kansainvälisessä vertailussa. Eniten kuluttajat arvostavat suomalaista suklaata, jota yli 87 prosenttia pitää kansainvälisestikin laadukkaana. Toiselle sijalle nousi leipä ja kolmanneksi suomalainen jauheliha. Muut kysytyt tuoreryhmät olivat kahvi ja olut, joita niitäkin yli puolet pitää melko tai erittäin laadukkaana.

Tutkimukseen vastasi lokakuussa 1 250 suomalaista ja sen toteutti Crowst.

Vastaajien mielestä suomalainen ruuantuotanto on kansainvälisesti vertaillen erittäin laadukasta. Sille annettiin arvosana 4,3 asteikolla 1–5. Lähes yhtä moni pitää suomalaisia raaka-aineita kansainvälisesti vertaillen erittäin laadukkaina.

Makuun liittyvä väittämä "Suomalainen ruoka on kansainvälisesti vertaillen erittäin maukasta" sai arvosanaksi 3,7.

Osa vastaajista yhdisti makuun liittyvän näkemyksensä myös mausteiden käyttöön, joka koettiin suomalaisessa kulttuurissa kansainvälisesti vertaillen hillityksi.

Lue myös

Kaurasta tehdään nyt maidotonta suklaata – Fazer kehittää myös kauraksylitolilla makeutettua suklaata

Miksi suomalaisen ruuan arvo ei kasva? Matti Apusen ruokapamfletti tarjoaa neljä vastausta

Korona ei ole jarruttanut EU:n elintarvikevientiä – näkymät myös loppuvuodelle valoisat, vaikka muu vienti takkuaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joka neljäs talous ei osta joulukinkkua lainkaan – valtaosa kinkun hankkivista haluaa kotimaisen

Fazerin kauraa hyödyntävä ksylitolitehdas on vuoden 2020 Tähtiteko

Selvitys koulujen korona-ajasta: Kouluruokailuja järjestetty laittomasti jakamalla ruokarahaa ja maskit valtaosalla hankkimatta

Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa