Ruoka

Vuoden kalkkunatuottajiksi valittiin Jaana ja Jyrki Tapio Loimaalta – Lintujen hyvinvoinnin turvaaminen on tilan ykkösasia

Jyrki Tapion mukaan kalkkunankasvatus sopii heille hyvin, sillä siinä on riittävästi haastetta.
Jaana ja Jyrki Tapio kasvattavat kalkkunoita Loimaalla.

Suomen Siipikarjaliitto on valinnut Jaana ja Jyrki Tapion Loimaalta vuoden kalkkunatuottajiksi. ”Ei sitä muuta enää osaisi tehdäkään”, sanoo Jyrki Tapio.

Siipikarjaliiton mukaan tulokset osoittavat, että Tapion tilalla osataan kalkkunankasvatus. Jyrki Tapion mielestä haastavinta on, että olosuhteet muuttuvat koko ajan – ennakkoon ei koskaan tiedä, millainen lintuparvi kulloinkin on ja millaiset ilmat ulkona on. Koko ajan täytyy olla tarkkana, että saa pidettyä kasvattamon olot sopivina niin, että lintujen hyvinvointi on turvattuna.

”Vuoden kalkkunatuottajaksi valituksi tuleminen on meille suuri kunnia. Pyrimme jatkossakin tekemään kaikkemme, jotta kasvatuksen laatu ja tulokset pysyvät nimeämisen arvoisina”, Jyrki Tapio toteaa.

Tapioiden pyörittämällä Pihlajamäen tilalla Loimaalla on kasvatettu kalkkunoita vuodesta 2002 alkaen ja viimeisin laajennus on otettu käyttöön 2019.

Lokakuun viimeisellä viikolla vietetään Kalkkunaviikkoa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joka neljäs talous ei osta joulukinkkua lainkaan – valtaosa kinkun hankkivista haluaa kotimaisen

Fazerin kauraa hyödyntävä ksylitolitehdas on vuoden 2020 Tähtiteko

Selvitys koulujen korona-ajasta: Kouluruokailuja järjestetty laittomasti jakamalla ruokarahaa ja maskit valtaosalla hankkimatta

Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa